Gantz ja Netanyahu allkirjastasid koalitsioonileppe

Copy
Iisraeli parlamendi spiiker Benny Gantz ja peaminister Benjamin Netanyahu allkirjastasid eile koalitsioonileppe.
Iisraeli parlamendi spiiker Benny Gantz ja peaminister Benjamin Netanyahu allkirjastasid eile koalitsioonileppe. Foto: Ammar Awad/Reuters/Scanpix

Iisraeli parlamendi spiiker Benny Gantz ja peaminister Benjamin Netanyahu allkirjastasid esmaspäeval koalitsioonileppe, mis hoiab ära uute üldvalimiste korraldamise.

Kokkuleppe sisu pole veel avalikustatud, kuid eeldatavasti jagatakse peaministri ametiaeg ja Netanyahu jätkab esimesena valitsusjuhina uues valitsuses.

Iisraeli parlament sai president Reuven Rivlinilt neljapäeval ülesande moodustada valitsus, kui Gantzi ja Netanyahu vahelised kõnelused polnud südaööni pikendatud tähtajaks tulemusi toonud. Kuid telgitagustes läbirääkimised kahe liidri vahel jätkusid.

President on märkinud, et Gantzil ega Netanyahul ei ole kummalgi seadusandjate enamuse toetust, kuid keelitanud parlamendiliikmeid sellest hoolimata otsima lahendust, mis võimaldaks ära hoida neljandad valimised.

Palestiina mõistis Iisraeli uue valitsuse moodustamise hukka ja nimetas seda muu hulgas annekteerimisvalitsuseks.

«Annekteerimisvalitsuse moodustamine Iisraelis tähendab kahe riigi lahenduse ja rahuprotsessi lõppu,» ütles Palestiina peaminister Mohammed Shtayyeh.

Valitsusjuhi sõnul hävitab see ühtlasi palestiinlaste õigused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles