Itaalia kaalub piirangute leevendamist

Copy
Napolis kannavad näomaski nii inimesed kui kujud linnaväljakul.
Napolis kannavad näomaski nii inimesed kui kujud linnaväljakul. Foto: Salvatore Laporta / IPA/I/SIPA/Scanpix

Itaalia peaminister Giuseppe Conte lubas anda sel nädalal teada, mida riik piirangute leevendamiseks, majanduse taasavamiseks ja koroonakriisist väljumiseks ette võtab. 

Itaalia, kus on registreeritud rohkem koroonasurmasid kui üheski teises Euroopa riigis, on olnud 9. märtsist alates karantiinis, mõned regioonid kehtestasid liikumispiirangud juba varem.

Karantiiniperiood, mida on kaks korda pikendatud, peaks läbi saama 3. mail.

Conte on keerulises olukorras, sest tuleb vältida uut nakatumislainet viirusesse, mille tagajärjel on Itaalias surnud üle 24 000 inimese, samal ajal piirates lisakahjude tekitamist riigi majandusele.

«Tahaksin, et saaksin öelda, teeme kõik lahti, kohe,» kirjutas Conte Facebooki postituses. «Kuid selline otsus oleks vastutustundetu. See suunaks nakatumiste kõvera kontrollimatule tõusule ja ohustaks kõiki pingutusi, mida me seni teinud oleme.»

Siiski lubas Conte, et veel sel nädalal tehakse teatavaks riigi taasavamise plaan.

«Mõistlik ootus on, et rakendame seda 4. maist. Peame riigi taasavama nii, et on arvestatud kogu info kõikide üksikasjadega. Tõsine, teaduslik poliitika,» kirjutas Conte.

Ta tõi näite, kuidas äride taasavamise lubamisel peavad ametnikud mõtlema ka selle peale, kuidas töötajad saavad tööle ja koju, et vältida inimeste tihedat koosviibimist, mis avaks ukse uutele nakatumistele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles