Tšehhi korraldab uuringu saamaks teada avastamata nakatunute hulka

Copy
Maski kandev Praha lossi valvemeeskonna muusik. Foto on illustratiivne.
Maski kandev Praha lossi valvemeeskonna muusik. Foto on illustratiivne. Foto: Reuters / Scanpix

Tšehhi viib läbi kõikehõlmava uurimuse, mille eesmärgiks on teha kindlaks, kui palju võib olla seni avastamata nakkusjuhtumeid.

Tervishoiuminister Adam Vojtěch ütles, et neljapäevast alates testitakse järgmise kahe nädala jooksul üle kogu riigi umbes 27 000 inimest.

Uuringud viiakse läbi 8-89-aastaste inimeste hulgas Tšehhi erinevates piirkondades, kus epideemia on erinevas faasis. Pealinnas Prahas ja riigi suuruselt teises linnas Brnos kaasatakse uuringusse ka lapsed.

Testitavate hulgas on nii vabatahtlikud, kui valik krooniliste haiguste all kannatavaid inimesi.

Märkimisväärsel hulgal koroonaviirusesse nakatunud inimestest pole kas üldse mingeid sümptomeid, või on need leebed, kuid muret valmistab see, et nad võivad enese teadmata viirust teistele levitada. Samas oletatakse, et tulevikus on need inimesed COVID-19 suhtes immuunsed.

Uuringu tulemused saab teada mai alguses ning need peaksid aitama võimudel kohandada plaane pandeemia tõkestamise piirangute järkjärguliseks leevendamiseks.

Tervishoiuministeeriumi andmetel on Tšehhis 6914 inimest andnud positiivse koroonatesti ning 196 inimest on viiruse tagajärjel surnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles