Egiptus saatis Ühendriikidele abi viirusega võitlemiseks

BNS
Copy
Egiptuse president Abdel Fattah al-Sisi  
Egiptuse president Abdel Fattah al-Sisi  Foto: Lev Radin/Zumapress.com/Scanpix

Egiptus saatis teisipäeval Washingtoni lennuki meditsiinivahenditega, et aidata Ühendriike võitluses koroonaviiruse vastu.

Egiptuse erukindralist president Abdel Fattah al-Sisi soovib innukalt kindlustada oma niigi häid suhteid president Donald Trumpiga, ent riik on juba saatnud suure meediakära saatel abi ka Hiinale ja Itaaliale. 

Sisi kantselei edastatud videos võis näha, kuidas sõjaväe transpordilennukile lastitakse kaste, millelt võis inglise ja araabia keeles lugeda: Egiptuse rahvalt Ameerika rahvale. 

USA esindajatekojas Egiptuse sõprusrühma juhtiv Dutch Ruppersbergeri sõnul maandus lennuk juba Washingtoni lähedal Andrewsi õhujõudude baasis. 

Lennuki pardal oli muu hulgas 200 000 näomaski, 48 000 jalatsikatet ja 20 000 kirurgimütsi, märkis parteiülest rühma juhtiv demokraat  Ruppersberger.

«Just sellepärast on rahvusvaheline diplomaatia ja suhete säilitamine liitlastega nagu Egiptus tähtis mitte üksnes kriisi ajal, vaid iga päev,» kirjutas ta Twitteris. 

USA suursaadik Egiptuses Jonathan Cohen väljendas samuti tänu helde abi eest. 

Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) andmeil on Egiptuses registreeritud umbes 3300 uue koroonaviirusega nakatumise juhtu ja 250 surma. Seda on palju vähem kui Ühendriikide ligi 45 000 surmajuhtumit.

Siiski on paljud seadnud kahtluse alla, kas Egiptusel, kus kolmandik elanikkonnast peab toime tulema vähem kui pooleteist dollariga päevas, on ikka kohane abi pakkuda. 

«Egiptlased, kes on õnnelikud ja uhked, et Egiptus saatis meditsiinivahendeid Itaaliasse, ÜKsse ja USAsse, on ilmselt need, kes ei suudaks endale lubada maksta 10 Egiptuse naela maski eest,» kirjutas Twitteris blogija, kes esineb nime all Suur Vaarao. Kümme Egiptuse naela on üle poole dollari. 

Ühendriigid osutasid Egiptusele 2018. rahandusaastal enam kui 1,2 miljardi dollari eest valdavalt sõjalist abi, mis läheb tagasi USA lepingupartneritele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles