USA kõrge ametnik: koroonaviiruse teine laine võib olla laastavam

BNS
Copy
New York
New York Foto: Wang Ying/ZUMAPRESS.com

Uue koroonaviiruse teine laine võib Ühendriikides olla isegi laastavam, sest langeb tõenäoliselt samale ajale gripihooaja algusega, ütles teisipäeval riigi üks juhtivaid tervishoiuametnikke.

Haiguste kontrolli- ja ennetuskeskuste (CDC) direktor Robert Redfield ärgitas ameeriklasi lähikuudel selleks valmistuma ja vaktsineerima end gripi vastu.

«On võimalik, et viiruse rünnak meie riigi vastu järgmisel aastal osutub isegi rängemaks kui see, mida me just praegu läbi teeme,» lausus ta usutluses Washington Postile. 

Ühendriikides on pandeemia algusest saadik kinnitust leidnud üle 800 000 Covid-19 juhtumi, ilmneb Johns Hopkinsi ülikooli peetavast arvestusest. Surnud on 44 845 inimest ehk rohkem kui üheski teises riigis. 

Kui need kaks haigust saavutavad haripunkti samal ajal, rääkis Redfield Postile, saab tervishoiusüsteemil olema «väga, väga, väga, väga raske» sellega toime tulla. 

«Gripi vastu vaktsineerimine enne järgmist gripihooaega võib võimaldada su emale või vanaemale voodikoha, kui nad nakatuvad koroonaviirusega,» manitses ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles