Rinnaimplantaat päästis kanadalanna elu

Copy
Politseinik Torontos.
Politseinik Torontos. Foto: USMAN KHAN/AFP/Scanpix

Arstide hinnangul päästis rinnaimplantaat tõenäoliselt 2018. aastal Kanadas Toronto tänaval kõndides kuuli rindu saanud naise elu.

30-aastase naise vasaku rinna silikoonist implantaat juhtis kuuli elutähtsatest organitest kõrvale, ilmneb meditsiiniajakirjas SAGE ilmunud uurimistööst.

Juhtum leidis aset 2018. aastal ning on üks harvadest kordadest, kus rinnaimplandaadid inimese elu on päästnud ja üldse esimene kord, kus elupäästjaks oli silikoonist implantaat, öeldakse artiklis.

Rinnas valu tundnud ja verd näinud naine läks kohalikku kiirabisse. Kirurgid leidsid sisenemishaava ja avastasid kuuli parema rinna alt. Implandaadid kõrvaldati ning fotodelt ja kompuutertomograafi abil tuvastati, et kuul läbis vasaku implantaadi ja jõudis paremasse.

Juhtumit uurinud kirurg Giancarlo McEvenue ütles CNN-ile, et kuul sisenes naise kehasse vasakult ja liikus rikošetina üle rinnaku paremasse rinda. Kohtuekspertiis tuvastas, et tegu oli 10 mm kaliibrise kuuliga. 

«Implantaat muutis kuuli trajektoori,» seletas ta. «Vasakul pool on süda ja kopsud, kui kuul oleks rinda tunginud, oleks naisel olnud palju tõsisemad, võibolla isegi eluohtlikud vigastused.»

Hoolimata lähedalt tulistamisest, pääses aga naine tänu implantaatidele suhteliselt kergelt. Tulistamise tagajärjel said viga tema roided ning kuul kahjustas implantaate. Tulistamisjuhtumit uuritakse endiselt, tulistajat pole seni kindlaks tehtud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles