Leedu kaitseministeerium sai libateate NATO vägede väljaviimise kohta (1)

BNS
Copy
Leedu NATO-liikmesuse aastapäeva tähistamine Vilniuses. Foto on illustratiivne.
Leedu NATO-liikmesuse aastapäeva tähistamine Vilniuses. Foto on illustratiivne. Foto: Reuters / Scanpix

Leedu kaitseministeeriumi laekus teisipäeval libateade NATO vägede väljaviimise kohta Leedust.

Ministeeriumi andmeil jõudis kaitseminister Raimundas Karobliseni pärastlõunal elektronkiri, mille saatjaks oli märgitud NATO peasekretär Jens Stoltenberg ja milles väideti, et alliansi väed on otsustatud Leedust ära viia.

«See on järjekordne katse muuta pandeemiakriis julgeolekukriisiks. Selliste libauudistega püütakse külvata umbusku NATO liitlaste vastu ja õõnestada alliansi ühtsust,» ütles Karoblis pressiavalduseks.

Ministeerium kinnitas, et esialgsetel andmetel said samasuguse teate ka Leedu ajakirjandus ja ametiasutused ning NATO Brüsseli peakorteri adressaadid.

Leedu relvajõudude strateegilise kommunikatsiooni osakonna andmetel on katseid kasutada koroonakriisi väärteabe levitamiseks märgata juba kaks kuud.

«Levitatakse libauudiseid Leedus asuva USA sõjaväelase kohta, kes olla justkui koroonaviirusesse nakatunud või kaitseministeeriumi kavatsusest tühistada rahvusvaheline õppus,» edastas ministeerium.

Ministeeriumi pressiavalduses kinnitatakse, et 1. veebruarist on COVID-19 kohta tuvastatud 807 libauudist. Neid levitatakse vene, inglise ja leedu keeles. Pea kaks kolmandikku neist on vene keeles.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles