Pentagoni hinnangul kontrollib Kim Jong-un endiselt riigi relvajõude (3)

Copy
Põhja-Korea meedia poolt  12. aprillil avaldatud foto Kim Jong-unist, kes on sellel väidetavalt 11. aprillil Põhja-Korea tööpartei poliitbüroo nõupidamisel
Põhja-Korea meedia poolt 12. aprillil avaldatud foto Kim Jong-unist, kes on sellel väidetavalt 11. aprillil Põhja-Korea tööpartei poliitbüroo nõupidamisel Foto: 朝鮮通信社/AP/Scanpix

USA kõrge kindrali sõnul ei ole Ühendriikidel mingit alust arvata, et Põhja-Korea liider Kim Jong-un oleks teovõimetu või kaotanud kontrolli riigi relvajõudude üle. 

Vastuseks küsimusele Kimile väidetavast operatsioonist ja jätkuvast ravist, lausus staabiülemate ühendkomitee asejuht kindral John Hyten kolmapäeval: «Ma võin teile öelda, et luureandmetest lähtudes ei ole mul neil teemadel midagi kinnitada ega ümber lükata.»

«Ma eeldan, et Kim Jong-un omab endiselt täit kontrolli Korea tuumajõudude ja Korea sõjaväe üle,» märkis ta. «Mul ei ole mingit põhjust seda mitte eeldada,» lisas ta. 

Kuulujutud Kimi tervise kohta said alguse sellest, et Põhja-Korea liider ei osalenud 15. aprillil riigi rajaja ja oma vanaisa Kim Il-sungi sünniaastapäeva pidustustel.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles