Nagasaki sadamas oleval ristluslaeval tuvastati 14 uut nakkusjuhtumit

BNS
Copy
Costa Atlantica
Costa Atlantica Foto: 井上浩志/AP

Jaapani ametnikud teatasid neljapäeval veel 14-st uude koroonaviirusesse nakatunud meeskonnaliikmest Nagasaki sadamas oleval ristluslaeval. 

Costa Atlantica on olnud Nagasakis ankrus alates jaanuari lõpust hooldustöödeks. Laeval on 623 meeskonnaliiget ning mitte ühtegi reisijat. Üks nakatunud töötaja on jäänud tõsiselt haigeks ja saadeti haiglasse, kus ta vajab praegu hingamisaparaadi abi, ütlesid Nagasaki ametnikud. 

Ülejäänud meeskonnaliikmetel tõsiseid sümptomeid tekkinud pole ja viibivad enesekarantiinis laeva üksikkajutites, välja arvatud töötajad, kes tegelevad hädavajalike protseduuridega nagu toidu valmistamine ja selle kohaleviimine, ütlesid ametnikud. Uued nakkusjuhtumid avastati hädavajalikke protseduure läbiviiva personali seast, lisasid nad. Reedeks kavatsetakse võtta proovid kõigilt meeskonnaliikmetelt.

Juhtum sai avalikuks teisipäeval ning Nagasaki võimud uurivad kuidas ja millal meeskond viirusesse nakatus. Laeva töötajatel, kelle kehatemperatuur oli normi piires, lubati laevalt linnas käia. 

Jaapanis on kehtestatud koroonaviiruse haiguse COVID-19 leviku tõttu üleriigiline eriolukord. 

Varem sel aastal oli Tokyo lähistel Yokohamas karantiinis USA kruiisilaev 3700 inimesega pardal. Sellel tuvastati kokku 712 uue koroonaviiruse nakkusjuhtumit. Jaapanis kokku on tuvastatud umbes 12 000 nakkusjuhtumit ja 300 surma. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles