Presidendikandidaat Väyrynenile Ansip tundmatu polnud

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavo Väyrynen
Paavo Väyrynen Foto: SCANPIX

Soome presidendikandidaadile Paavo Väyrynenile ei valmistanud Helsingin Sanomate (HS) fototestil raskusi naaberriikide peaministrite ega ka NATO peasekretäri äratundmine.

Võimalikust 60 punktist kogus ta 23, mis on paremuselt teine tulemus Sauli Niinistö (31/60) järel.

Veteranpoliitik tundis ära näiteks Eesti valitsusjuhi Andrus Ansipi, NATO peasekretäri Anders Fogh Rasmusseni ja India peaministri Manmohan Singhi.

Ta jäi hätta aga näiteks orienteeruja Minna Kauppi ja laulja Lauri Tähkä nimetamisega.

HS näitas kõigile kandidaatidele 20 fotot, millel lisaks poliitikutele oli sportlasi, meedia- ja majandustegelasi.

Eelmisel nädalal tekitasid elevust HSi testide tulemused neljale kandidaadile (Sari Essayah, Paavo Arhinmäki, Pekka Haavisto ja Eeva Biaudet), kuna nad ei tundnud ära ei Ansipit, Hiina peaministrit Wen Jiabaod ega India valitsusjuhti Singhi.

Ennast Venemaa asjatundjaks pidav Roheliste Liidu kandidaat Haavisto jäi hätta ka Vene presidendi Dmitri Medvedevi pildiga.

Soome järgmine president valitakse 22. jaanuaril. Kui esimeses voorus ei saa keegi üle poole häältest, toimub 5. veebruaril teine voor kahe enim hääli saanud kandidaadi vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles