Pandeemia ei päästnud Hongkongi õpilasi lõpueksamitest

Copy
Keskkooli lõpueksamid Hongkongis.
Keskkooli lõpueksamid Hongkongis. Foto: POOL/REUTERS/Scanpix

Tuhanded Hongkongi kooliõpilased sooritasid täna keskkooli lõpueksamid. Ettevaatusabinõuna pidid kõik õpilased kandma kaitsemaske, samuti kontrolliti eksamile saabunute kehatemperatuuri.

Ehkki koolid on koroonaviiruse pandeemia tõttu Hongkongis suletud olnud alates jaanuari lõpust, anti planeeritust neli nädalat hiljem siiski keskkooli lõpueksamite korraldamiseks roheline tuli. Nakatunute arv on Hongkongis küll viimasel ajal oluliselt vähenenud, kuid Hiina võimu all olevas linnas rakendatakse endiselt sotsiaalse distantseerimise reegleid.

«Meie kui eksaminandide jaoks on praegu eksamite sooritamine küllaltki ohtlik, kuid eksamid võinuks üldse ära jääda, kui neid praegu korraldatud ei oleks,» rääkis Reutersile 19-aastane Clementi keskkooli õpilane Emily Chui.

18-aastane Rita Rung arvas aga, et eksamite korraldamine praegusel ajal ei ole mõistlik. «Tundub nagu me riskime oma eludega, et saada koht ülikoolis, aga me ei tea isegi seda, kas eksamid lähevad edukalt.»

Õpilased Hongkongis.
Õpilased Hongkongis. Foto: POOL/REUTERS/Scanpix

Turvalisuse tagamiseks rakendati erinevaid meetmeid. Õpilastel paluti varem kohale ilmuda, et oleks aega nende kehatemperatuuri kontrollimiseks, maskide kandmine oli kohustuslik, noored istusid teineteisest kahe meetri kaugusel ning desinfitseerimisvahend oli kõigile kättesaadav. Samuti tuli õpilastel esitada tervisetõend.

Täna sooritas eksami üle 3000 õpilase, kokku peab järgneva kuu jooksul oma oskused proovile panema 52 000 õpilast.

Hongkongis teatati eile kahest uuest koroonaviiruse juhtumist. Kokku on linnas teada 1036 nakatunust, neli inimest on viiruse tagajärjel surnud. Esmaspäev oli esimene päev alates märtsi algusest, mil Hongkongis ei tuvastatud ühtegi uut nakatunut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles