Prantsusmaa valmistub suurfirmadele kopsaka laenu andmiseks

Copy
Foto: CHARLES PLATIAU/Reuters

Prantsusmaa valmistub autotootjale Renault ja lennufirmale Air France suurlaenu andmiseks, et ohjeldada koroonaviiruse pandeemiast tingitud majanduskahjusid, teatas reedel rahandusminister Bruno Le Maire.

Air France saab laenu seitse miljardit eurot, millest neli miljardit on riigi tagatud pangalaenud ja kolm otselaen riigilt.

Renault saab viis miljardit eurot riigitagatisega laenu.

Hollandi valitsus kavatseb lennufirmat KLM toetada kahe kuni nelja miljardi euro suuruse abipaketiga, ütles reedel rahandusminister Wopke Hoekstra.

«Tahan teatada, et valitsus kavatseb anda lennufirmale KLM kaks kuni neli miljardit rahalist tuge,» ütles Hoekstra Haagis toimunud pressikonverentsil.

«Väljatöötamisel on abi täpne vorm ja üksikasjad,» lisas minister.

KLM teatas märtsis, et koondab lähikuudel kuni 2000 töötajat seoses koroonaviiruse haiguspuhangu mõjudega lennundusele. Ühtlasi rakendatakse ka teisi kokkuhoiumeetmeid.

Saksa lennufirma Lufthansa teatas neljapäeval, et peab läbirääkimisi koduriikide valitsustega seoses ettevõtte 1,2 miljardi euro suuruse kvartalikahjumiga. Kontserni juhtkond on veendunud, et läbirääkimised Saksamaa, Šveitsi, Belgia ja Austria valitsustega saavad eduka lõpu.

Koroonaviiruse pandeemia võib tähendada septembriks üle kogu maailma 1,2 miljardit lennureisijat vähem, teatas varem sel nädalal Rahvusvaheline Tsiviillennunduse Organisatsioon (ICAO).

Kõike märkimisväärsemat lennureisijate vähenemist on oodata Euroopas, eriti suvise reisihooaja tipus. Sellele järgneb Aasia ja Vaikse ookeani regioon.

Lennufirmade tulu võib selle aasta esimese üheksa kuuga langeda 160-253 miljardit dollarit.

Prognoos on karmim ICAO esialgsetest hinnangutest veebruaris, kui viirusepuhang tundis piirduma ainult Hiinaga. ICAO ütles tookord, et lennundus seisab silmitsi tulude vähenemisega kuni viie miljardi dollari ulatuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles