Hiina saatis meedikute ja ametnike rühma Põhja-Koreasse nõustama

Copy
Kim Jong-un Lõuna-Korea teleekraanidel.
Kim Jong-un Lõuna-Korea teleekraanidel. Foto: HEO RAN/REUTERS

Hiina saatis rühma võimuesindajaid ja meedikuid Põhja-Koreasse nõustama Kim Jong-uni osas, teatasid kolm olukorraga kursis olevat inimest uudisteagentuurile Reuters.

Hiina arstide ja ametnike reis tuleb keset vastuolulisi teateid Põhja-Korea liidri tervise kohta. Esialgu pole selge, mida rühma saatmine Kimi tervise kohta räägib.

Delegatsioon lahkus Reutersi andmetel neljapäeval Pekingist Põhja-Koreasse. Mõnedel andmetel juhib seda Hiina Kommunistliku Partei rahvusvaheliste suhete osakonna kõrge ametnik.

Põhja-Korea relvajõududes on viimastel päevadel sagenenud suurtükiväeüksuste inspekteerimine, samuti on aktiivseks muutunud õhujõud, ütles Lõuna-Korea kaitseminister Chun Doo-hwan reedel ajakirjanikele.

Ministri sõnul toimuvad Põhja-Koreas lisaks tavapäraste laskeharjutustele ka suured suurtükiväeõppused ja raketikatsetused.

«Põhja-Korea selline tegevus vaid kruvib piirkonna pingeid,» märkis minister.

USA president Donald Trump ütles neljapäeval, et kuuldused Põhja-Korea liidri tervisehädade kohta ei pea paika ja kritiseeris teiste seas telekanalit CNN uudise levitamise eest.

Kuulujutud Kimi tervise kohta said alguse sellest, et Põhja-Korea liider ei osalenud 15. aprillil riigi rajaja ja oma vanaisa Kim Il-sungi sünniaastapäeva pidustustel.

Põhja-Korea ülejooksikute väljaanne Daily NK teatas varem sel nädalal, et Kim läbis südame-veresoonkonna protseduuri varem aprillis, mida ta vajas ahelsuitsetamise, ülekaalulisuse ja kurnatuse tõttu. USA uudistekanal CNN viitas ühele USA ametnikule, kelle sõnul sattus Kimi tervis pärast operatsiooni tõsisesse ohtu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles