Galerii ⟩ Berliinis peeti kinni kümneid erimeetmete vastu protestijad (25)

BNS
Copy

Saksamaal Berliinis peeti laupäeval kinni kümneid koroonaviiruse karantiini reegleid rikkunud ja nende vastu meelt avaldanud inimesi. 

Berliini saabus laupäevasele meeleavaldusele, mis on muutunud iganädalaseks nähtuseks, umbes tuhat inimest. 

Laupäevane protestiaktsioon tõi kohale peamiselt vasakäärmuslasi, kuid ka parempoolseid ja erinevaid ääremail tegutsevaid gruppe. 

Politsei oli seadnud tõkked Rosa Luxemburgi väljaku ümber, kuhu protestijad teel olid, seetõttu avaldasid nad meelt ümbruskonna tänavatel. 

Protestiaktsioon ei vasta reeglitele, mis kehtestati Covid-19 leviku peatamiseks, teatas Twitteris politsei, andes rahvahulgale korralduse laiali minna. 

Mõned meeleavaldajad kandsid T-särke, millel süüdistati Saksa kantslerit Angela Merkelit «elu ära keelamises». Teised nõudsid «vabadust» ning samuti seisis mõnel plakatil: «Peatage farmaatsia(tööstuse) lobitegevus».

Protestiaktsioon erimeetmete tõttu võimude luba ei saanud. Berliinis on keelatud rahvakogunemised enam kui 20 inimesega. 

Organiseerijad kutsusid meeleavalduse veebilehel riiklikku eriolukorda tühistama ja pisendasid ohtu, mida viirus endast kujutab. 

Saksamaal ja mitmes teises riigis on vastumeelsus piirangute vastu järk-järgult kasvanud, kuigi Merkeli populaarsus sakslaste seas on jätkuvalt kõrge. 

Saksamaal on Covid-19 nõudnud AFP andmeil 5500 inimelu. Seda on märkimisväärselt vähem kui teistes Euroopa suurriikides, nagu Prantsusmaal, Itaalias, Hispaanias ja ÜKs, kus koroonaviiruse surmajuhtumite arv on kasvanud üle 20 000. 

Erimeetmete vastast liikumist juhib Saksa parlamendis opositsioonis olev parempopulistlik Alternatiiv Saksamaale (AfD), kes süüdistab valitsust viiruse ohu paisutamises ning nõuab kõikide ettevõtete kohest avamist. 

Kommentaarid (25)
Copy
Tagasi üles