Hispaania lubab järgmisest nädalavahetusest õues trenni teha, jalutada (2)

BNS
Copy
Lõuna-Hispaanias Rondas oma kodus koroonaviiruse lõksus olev naine mängib rõdul oma naabritega bingot. Rõdu küljes on Hispaania lipp, millel on ka must lint, millega ta mälestab Covid-19 tagajärjel surnuid
Lõuna-Hispaanias Rondas oma kodus koroonaviiruse lõksus olev naine mängib rõdul oma naabritega bingot. Rõdu küljes on Hispaania lipp, millel on ka must lint, millega ta mälestab Covid-19 tagajärjel surnuid Foto: Jon Nazca/Reuters/Scanpix

Hispaanias lubatakse alates järgmisest nädalavahetusest käia väljas trenni ja jalutuskäike tegemas, ütles peaminsiter Pedro Sánchez laupäeval. 

Hispaania valitsus avalikustab teisipäeval laiema erimeetmete leevendamise kava, mida hakatakse jõustama tõenäoliselt mai teises pooles, ütles Sánchez. 

«Kui pandeemia liigub positiivses suunas, nagu see on praeguseni teinud, siis 2. maist on isiklik füüsiline aktiivsus ja jalutuskäigud inimestega, kellega sa koos elad, lubatud.»

Erinevalt enamikest teistest riikidest pole Hispaania lubanud kellelgi käia väljas jalutamas, jooksmas või jalgrattaga sõitmas. Kodust on lubatud lahkuda vaid hädavajalike ostude tegemiseks, koeraga jalutamiseks või meditsiinilise eriolukorra puhul. 

Lapsi pole lubatud välja mitte ühelgi tingimusel, kuid see muutub pühapäeval, kui neid lastakse õue kuni tunniks ajaks päevas koos ühe lapsevanemaga, et teha sporti või mängida, ja seda kilomeetri raadiuses oma kodust. 

Hispaania pikendas eriolukorda sel nädalal kuni 9. maini. 

«Me peame käituma ülimalt mõistlikult. Me oleme liialt ohverdanud..., et seada see kõik ohtu liiga kiiresti tegutsedes,» ütles Sánchez. 

«Meil pole lollikindlat manuaali, meil pole selgelt määratletud teekaarti. Mitte ükski riik maailmas pole teinud läbi deeskaleerimise protsessi uude normaalsusesse.»

«Me ei jätka järsku kogu (majanduslikku ja sotsiaalset) tegevust, me teeme seda etappides,» rõhutas ta. 

Hispaania teatas reedel 367 COVID-19 surmajuhtumist, mis on madalaim näitaja Hispaanias nelja nädala jooksul. Esimest korda pandeemia puhkemisest ületas viirusest terveks saanud inimeste arv Hispaanias uute nakkusjuhtumite arvu. 

«Iga päev paraneb epideemia natuke,» ütles Hispaania tervishoiuministeeriumi kriisikoordinaator Fernando Simón laupäeval, kui surmajuhtumite arv kasvas riigis 22 902-le. Ta hoiatas aga liigse eufooria eest ning rõhutas kollektiivse vastutustunde tähtsust. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles