Rootsi lauast saab pandeemia tõttu minevik (7)

Copy
Pandeemia tõttu võivad Rootsi lauad vähemalt mõneks ajaks täielikult kaduda.
Pandeemia tõttu võivad Rootsi lauad vähemalt mõneks ajaks täielikult kaduda. Foto: Caro / Felipe Rodriguez/Scanpix

Türgi hotellipidajad loobuvad epidemioloogilise turvalisuse tagamiseks pärast hotellide taasavamist Rootsi lauaga toitlustamisest. Rikkalikud buffet-hommikusöögid võib unustada mujalgi.

«Türgi kultuuri- ja turismiminister Mehmet Ersoy kuulutas välja uued reeglid hotellipidajatele, kes alustavad tööd pärast siseturismi käivitamist mai lõpus. Uute reeglite kohaselt Rootsi lauas enam ei toitlustata. Selle asendab kompleksmenüü,» kirjutas ajaleht Ahaber.

Ajalehe sõnul avatakse esimestena hotellid, millel on viiruse puudumise kohta sertifikaat. Alguses võivad nad külaliste majutamiseks kasutada vaid 50 protsenti numbritubadest.

Lisaks peavad hotellide restoranid tagama külaliste laudade vahel kohase vahemaa. See käib ka lebamistoolide kohta rannas ja basseini ääres, mille hulka vähendatakse poole võrra ning mis kinnistatakse inimestele.

Töötajad allutatakse enne tööpäeva meditsiinilisele läbivaatusele, nad peavad töötama kinnastes ja maskides, mõnel puhul kaitseriietuses. 

Ka jahisõitudel vähendatakse reisijate arvu ja reisijatelt nõutakse distantsi hoidmist.

«Valmistume siseturismi käivitamiseks 15. maist. Arvan, et menukaimad saavad olema apartemendid ja butiikhotellid. Hinnad ilmselt tõusevad,» tsiteeris Ahaber Egeuse mere rannikulinna Ula linnapead Ismail Akkayat.

Välisturiste kavatsetakse hakata vastu võtma augusti lõpust.

Hiljuti kirjutas Telegraph, et Rootsi lauad kaovad tõenäoliselt ka ristluslaevadelt. Turismisektori esindajad mitmel pool maailmas on hoiatanud, et hotellidel tasuks taasavamisel Rootsi laua toitlustamisest. Võimalik, et alguses ei lubata turiste isegi mitte hotelli söögisaali, vaid toit serveeritakse toas.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles