Migrandid jäid Kreeka põgenikelaagri põlengu järel peavarjuta (1)

Copy
Ülerahvastatud Samose saare põgenikelaagris puhkes nädalavahetusel mäss ja tulekahju.
Ülerahvastatud Samose saare põgenikelaagris puhkes nädalavahetusel mäss ja tulekahju. Foto: twitter

Hulk asüülitaotlejaid on jäänud peavarjuta, sest eile puhkes Kreekas Samose saarel asuvas põgenikelaagris järjekordne tulekahju.

«Umbes 200 inimest on jäänud kodutuks,» ütles migratsiooniministeeriumi esindaja Manos Logothetis.

Ta lisas, et tulekahju sai alguse seoses laagrielanike tüliga. Uus, aga väiksem põleng süttis ka täna, sest omavahel põrkusid araabia keelt kõnelevad ja Aafrikast pärit asüülitaotlejad.

«Vahejuhtum algas pühapäeva õhtul. Tulekahju suudeti saada kontrolli alla südaöösel, aga täna pinged jätkusid ja toimus kividega loopimine,» rääkis Logothetis.

Mässu on kutsutud maha suruma märulipolitsei. Vahistatud on seitse nimest.

Seni pole teateid vigastatute kohta.

Samose saarel asuv põgenikelaager on äärmiselt ülerahvastatud. Seal elab rohkem kui 7000 inimest, kuigi see rajati ametlikult vaid 650 inimese jaoks.

Varem sel kuul Chíose saare põgenikelaagris puhkenud tulekahjus hävisid Euroopa asüüliteenistuse hooned, laagri söökla, laotelgid ja mitmed migrantide majutuseks mõeldud konteinerid. Tulekahju sai alguse, kui 47-aastase Iraagist pärit naise surma järel puhkesid rahutused. Laagrielanike sõnul suri naine koroonaviiruse tagajärjel, aga võimud eitavad seda.

Kreeka valitsus on plaaninud osa saartel asuvates laagrites elavatest asüülitaotlejatest paigutada ümber riigi mandriosas asuvatesse laagritesse, aga praegu on see plaan koroonaviiruse pandeemia tõttu peatatud.

Ametlikult pole teateid koroonaviirusesse nakatunutest Kreeka saartel asuvates laagrites. Küll aga on tuvastatud kaks nakatunut kahes laagris ja ühes migrante majutavas hotellis Kreeka mandriosas.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles