Madagaskaril pandi maskinõude eirajad tänavaid pühkima

Copy
Madagaskaril pandi reeglite eirajad karistuseks tänavaid pühkima, 27.04.
Madagaskaril pandi reeglite eirajad karistuseks tänavaid pühkima, 27.04. Foto: RIJASOLO/AFP/Scanpix Baltics

Madagaskaril pandi maskinõude eirajad esmaspäeval karistuseks tänavaid pühkima.

President Andry Rajoelina muutis pealinnas Antananarivos ning ka Fianarantsoa ja Toamasina linnas kaitsemaski kandmise tänavatel kohustuslikuks, et takistada koroonaviiruse levikut.

Uuest reeglist, mis jõustus esmaspäeval, anti teada 20. aprillil. Samal päeval teatati ka kolmes suuremas linnas piirangute järk-järgulisest leevendamistest.

Võimud rõhutasid, et ilma maskita oma kodust väljuvad inimesed peavad tegema üldkasulikku tööd.

«70 protsenti inimestest pidas sellest reeglist kinni, sest kardavad, et peavad hakkama kõnniteid pühkima,» ütles koroonavastase võitluse eest vastutav kindral Elak Olivier Andriakaja televisioonis.

«Enne sanktsioonide kehtestamist võeti tarvitusele meetmed, et tõsta inimeste teadlikkust ning jagada maske,» ütles ta ja lisas: «Usun, et sellest piisab, ning nüüd tuleb rakendada sanktsioone.»

Esmaspäeval karistati Antananarivos ja Fianarantsoas kokku umbes 500 inimest, ütles politsei asejuht Christian Rakotobe.

Antananarivo volinik Hector Razafindrazaka ütles, et kohapeal määrati karistus 25 inimesele ning nad pandi linna tolmuseid tänavaid pühkima.

Sotsiaalmeedias levisid kiiresti fotod häbelikest reeglite rikkujatest.

Seni on India ookeanis asuvas saareriigis registreeritud 128 koroonaviiruse nakkusjuhtumit ja ei ühtegi COVID-19 surma. 75 patsienti on haigusest tervenenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles