USA tahab Lõuna-Korea suuremat panustamist kaitsekuludesse

Copy
Panmunjomi viiv tee.
Panmunjomi viiv tee. Foto: Ahn Young-joon/AP

USA tahab Lõuna-Korea täiendavat kompromissi panustamisel kaitsekuludesse, teatas esmaspäeval Ühendriikide välisministeerium uudisteagentuurile Yonhap.

Kõnelused kaitsekulude jagamise osas on juba pikemat aega ummikseisus.

Ühendriikide president Donald Trump ütles eelmisel nädalal, et tema arvates peaks liitlane maksma rohkem USA sõjaväelaste paigutamise eest riiki.

Ühendriikidel on Lõuna-Koreas umbes 28 500 sõdurit, kelle eesmärk on kaitsta piiri tuumarelvastatud Põhja-Koreaga. Viimasel ajal on Souli ja Washingtoni vahelised suhted aga pingestunud, kuna USA võimud nõuavad Lõuna-Korealt täiendavat panustamist sõdurite ülalpidamisse miljardite dollarite ulatuses.

"USA on endiselt pühendunud mõlemale poolele vastuvõetava lepingu sõlmimisele. Meie pikaaegne seisukoht on, et Lõuna-Korea on suuteline ja õiglaselt peakski suuremas mahus panustama," ütles välisministeeriumi tundmatuks jääda soovinud ametnik uudisteagentuurile Yonhap.

"Läbirääkimiste käigus oleme teinud järeleandmisi ja üles näidanud märkimisväärset paindlikkust, et saavutada vastastikku vastuvõetav kokkulepe. Otsime täiendavat kompromissi ka Lõuna-Korea valitsuse poolt," lisas ametnik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles