SpaceX saadab peagi orbiidile järgmised 60 Starlinki satelliiti

Copy
Ettevõtte SpaceX eelmine raketistart 22. aprillil, kui kanderakett Falcon 9 toimetas orbiidile 60 Starlinki satelliiti.
Ettevõtte SpaceX eelmine raketistart 22. aprillil, kui kanderakett Falcon 9 toimetas orbiidile 60 Starlinki satelliiti. Foto: ZUMAPRESS.com / Scanpix

USA ettevõte SpaceX kavatseb 7. mail saata orbiidile järjekordse partii väikesatelliite, mis on mõeldud üleilmse internetivõrgu Starlink laiendamiseks, edastas veebileht Spaceflight Now.

Ettevõtte SpaceX raskekanderakett Falcon 9 viib 60 Starlinki satelliiti Floridas Canaverali neemel asuvast kosmosekeskusest orbiidile hoolimata koroonaviiruse pandeemiast USA-s.

Kosmodroomi juhtkonna andmeil rakendatase praegu kõiki vajalikke meetmeid, et vähendada koroonaviiruse levimise võimalust. Pea kõik kavandatud lennud on edasi lükatud.

SpaceX on praeguseks maailma suurim tehiskaaslaste operaator. Mäletatavasti viis SpaceX 22. aprillil edukalt orbiidile järjekordsed 60 Starlinki satelliiti, neid on nüüd seal juba 420.

Ettevõte kavatseb suurendada oma satelliitide võrku 12 000, tulevikus isegi isegi 30 000 tehiskaaslaseni, mis tagavad Maa elanikele interneti lairibaühenduse planeedi suvalises paigas.

SpaceX teatas, et juba 2020. aastal tagavad tehiskaaslased interneti kogu Põhja-Ameerikas, 2021. aastal aga kogu planeedil. Projekti hinnatakse 10 miljardile dollarile.

SpaceX-i omanik Elon Musk ütles, et planeedi minimaalseks katmiseks läheb vaja kuut starti 60 tehiskaaslasega, see tähendab 360 kosmoseaparaati. Keskmiseks katmiseks on vaja 12 starti, mis võimaldavad viia tehiskaaslaste arvu 720 aparaadini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles