Leedu võib taasalustada lende teistesse riikidesse mai keskpaigas

BNS
Copy
Vilniuse lennujaam.
Vilniuse lennujaam. Foto: SCANPIX BALTICS / Scanpix

Leedu võib taasalustada lende teistesse riikidesse 10.-15. mai paiku, ütles peaminister Saulius Skvernelis teisipäeval.

Skvernelis ei täpsustanud, millised liinid esimesena taasavatakse, kuid ütles, et neid ei tehta riikidesse, kus ei rakendata karantiininõudeid või kus avastatakse uusi koroonaviiruse koldeid.

«Valitsus kaalub, kuidas taasalustada lende Vilniuse lennujaamast, kuid kindlasti mitte täna,» sõnas peaminister ja lisas, et «mõned esimesed sammud» lennuliikluse taasavamiseks võidakse teha «10.-15. mai paiku».

«Loomulikult ei ole liine palju ja ei ole lende riikidest, mis ei rakenda karantiinirežiimi või kus on ulatuslikke puhanguid,» ütles Skvernelis.

Transpordiminister Jaroslav Narkevič nimetas esimeste võimalike sihtkohtadena Lätit, Saksamaad ja Poolat.

«Esimesed lennud võivad olla Lätisse, Saksamaale, Poolasse, kui need riigid avavad end uuesti (Leedu) kodanikele,» ütles ta ajakirjanikele ja lisas, et need riigid nõuavad, et saabujad läheksid kaheks nädalaks karantiini.

Ministri sõnul on Saksa lennufirma Lufthansa «poolametlikult» teavitanud Leedut, et on valmis taasalustama lende.

«Kuid ma tean, et ka teised kompaniid müüvad pileteid,» ütles Narkevič. «Ryanair ja Wizzair võtavad vastu broneeringuid teistes riikides lendudeks Leetu, ning millal see aeg kätte jõuab, sõltub COVID-19 komisjoni otsusest.»

Koroonaviiruse leviku tõkestamiseks sulges Leedu aprilli alguses oma õhuruumi reisilendudele.

Leedu kolme rahvusvahelist lennujaama opereeriv ettevõte Lietuvos oro uostai ütles eelmisel nädalal, et lennud Frankfurti, Kopenhaagenisse ja Varssavi võidakse mai keskel esimestena taasavada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles