Norra multimiljonär peeti kinni kahtlustatuna oma abikaasa mõrvas

Copy
Norra multimiljonär Tom Hagen, keda kahtlustatakse oma naise mõrvas või mõrvale kaasaaitamises.
Norra multimiljonär Tom Hagen, keda kahtlustatakse oma naise mõrvas või mõrvale kaasaaitamises. Foto: AP / Scanpix

Norra rikkaimate inimeste hulka kuuluv multimiljonär Tom Hagen peeti täna kinni, kuna teda kahtlustatakse oma naise mõrvas või mõrvale kaasaaitamises, teatas politsei. 

Anne-Elisabeth Falkevik Hagen kadus 2018. aasta oktoobris ja algul kahtlustati tema röövimist. Politsei avaldas mullu suvel muret Hageni elu pärast. Augustis räägiti siiski, et röövija või röövijad olid võtnud ühendust tema perega ja nõudnud naise vabastamise eest lunaraha. 

2018. aastal kadunuks jäänud Anne-Elisabeth Falkevik Hagen.
2018. aastal kadunuks jäänud Anne-Elisabeth Falkevik Hagen. Foto: HANDOUT/AFP/Scanpix

70-aastane Tom Hagen peeti kinni täna hommikul Oslos, kui ta oli suundumas tööle. Ärimees korrakaitsjaile vastupanu ei osutanud. 

Politsei sõnul on mõrvakahtlustus pika uurimise tulemus. Pressiteates tõdeti, et naise röövimine ja lunaraha nõudmine lavastati. Politsei arvates puudus tegelikult teine osapool, kes perekonnalt raha nõudis. 

Norra idapiirkonna politseijuht Ida Melbo Øystese ütles pressikonverentsil, et Hagen on vahistatud kahtlustatuna mõrvas või mõrvale kaasa aitamises. Samas tõdeti, et uurimine on alles algusfaasis ja rõhutati, et oluline on leida naise surnukeha. Samuti uuritakse, kas ärimehel oli mõrva juures abilisi.

Prokurör teeb homme ettepaneku Tom Hageni vahistamiseks vähemalt neljaks nädalaks. Hagenit hakkab kaitsma advokaat Svein Holden, kes oli süüdistaja Anders Behring Breiviki kohtuasja juures. 

Kinnisvara- ja energiaärimehe 68-aastane abikaasa kadus 2018. aasta 31. oktoobril. Anne-Elisabeth Hagenit ega tema surnukeha ei ole seni leitud.

Tom Hageni varandus ulatub ajakirja Kapital andmetel 1,7 miljardi Norra kroonini ehk 174 miljoni euroni.

Abielupaaril on kolm last ja mitu lapselast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles