Kiievis vahistati narkolabori loonud keemiaprofessor (1)

Copy
Ukraina julgeolekuteenistus SBU avaldas video kahest narkolaborist, mille pani püsti Kiievi keemiaprofessor.
Ukraina julgeolekuteenistus SBU avaldas video kahest narkolaborist, mille pani püsti Kiievi keemiaprofessor. Foto: Kuvatõmmis videost.

Tegemist on justkui Ukraina versiooniga tuntud teleseriaalist «Halvale teele», kus keemiaõpetaja otsustas tema käsutuses olevaid teadmisi ja töövahendeid ära kasutades uimasteid valmistama hakata.

Sarnaselt kahtlustatakse üht Kiievi keemiaprofessorit kahe salajase narkolabori loomises, kus ta valmistas metamfetamiini ja teisi ebaseaduslikke narkootikume.

Ukraina julgeolekuteenistus SBU kirjutas eelmisel nädalal Facebookis, et ühes Kiievi ülikoolis keemiat õpetanud professor vahistati kahtlustatuna narkootilisi aineid tootva grupeeringu loomises.

«Grupeeringul oli kaks salajast laborit, üks grupiliidri Kiievi kodus, teine Kiievi lähedal asuva eramaja üüritud garaažis,» teatas SBU. Ühtlasi märgiti, et lisaks sellele, et professor ise uimasteid valmistas, õpetas ta ka teisi seda tegema.

SBU teatel valmistati uimasteid Aasiast ja Lääne-Euroopast saadud toormaterjalist. Toodetud uimasteid müüdi internetis.

Grupeering kavatses toota ligi 30 kilogrammi psühhotroopseid uimaseid, mis oleks mustal turul olnud väärt 7,5 miljonit grivnat ehk üle 250 000 euro.

SBU kirjutas Facebookis, et juhtunu on justkui Ukraina versioon tuntud teleseriaalist «Halvale teele» ehk «Breaking Bad». 12 Emmy auhinda võitnud seriaalis hakkas raskelt haige keemiaõpetaja koos oma õpilasega uimasteid tootma, et enne surma perekonnale piisavalt raha teenida.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles