Massachusettsi veteranide hooldekodus nõudis viirus 68 inimelu (1)

Copy
Holyoke'i veteranide hooldekodu.
Holyoke'i veteranide hooldekodu. Foto: Hoang 'Leon' Nguyen/AP/Scanpix

Massachusettsi veteranide hooldekodus suri koroonaviirusesse nakatumise tagajärjel 68 inimest, teatasid võimuesindajad eile.

Veel ühe inimese surma põhjused on esialgu teadmata.

Veel 83 riikliku Holyoke'i hooldekodu elanikku ja 81 töötajat on teinud positiivse testi.

Föderaalvõimud uurivad, kas hoolealustele võimaldati kohast meditsiiniabi. Osariigi peaprokurör teeb seejärel otsuse süüdistuste esitamise osas.

«See on koletu. Neil polnud kunagi mingit võimalust,» ütles Edward Lapointe, kell äi viibib hooldekodus ja põeb haigust kergemal kujul.

Hooldekodu juht Bennett Walsh lükkas ümber süüdistused, nagu poleks hooldekodu teinud piisavalt oma hoolealuste kaitsmiseks. Ta tõdes, et juba kuu alguses anti kohalike võimudele teada, et hooldekodu on töötajate nappuse tõttu kriisi veerel.

Hooldekodus töötav medõde Joan Miller ütles, et töötajate puudus võimaldas viirusel kulutulena levida, sest töötajad liikusid pidevalt vastavalt vajadusele ühest osakonnast teise, et kolleege aidata. See aga tähendas, et sageli tõid nad endaga kaasa ka koroonaviiruse.

Ühel hetkel tuli töötajate puuduse tõttu üks hooldekodu osakond sulgeda ja seal viibinud veteranid paigutati teistesse osakondadesse, kus aga polnud nende jaoks piisavalt ruumi.

«Veteranid olid üksteise otsas,» kirjeldas hooldekodu medõde. «Me ei teadnud, kes neist oli koroonaviirusesse nakatunud ja kes mitte ning siis nad panid kõik need inimesed kokku ja see muutis olukorra veelgi halvemaks.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles