Putini toetus langes 14 aasta madalaimale tasemele

Copy
Venemaa president Vladimir Putin.
Venemaa president Vladimir Putin. Foto: SPUTNIK/VIA REUTERS/Scanpix

Venemaalaste usaldus president Vladimir Putini suhtes langes 14 aasta madalaimale tasemele, teatas riigi rahastatud uuringuagentuur VTsIOM.

Ülevenemaalise avaliku arvamuse uurimiskeskus (VTsIOM) küsis venemaalastelt, keda nad oluliste riiklike küsimuste lahendamisel usaldavad ja keda mitte. Putini nime küsitluses ei mainitud.

Vaid 28,3 protsenti küsitletutest ütles, et nad usaldavad enim president Putinit. Tegemist on väikseima protsendiga alates küsitluste tegemise alustamisest 2006. aastal. Veel jaanuaris oli see protsent 30,6.

Agentuuri juht Valeri Fjodorov ütles väljaandele Forbes, et inimesed vastavad erinevalt olenevalt sellest, kas anda neile vastusevariandid ette või lasta neil ise vastus välja mõelda.

Kui küsida venemaalastelt, kas nad usaldavad Putinit ja anda valida seejuures vaid vastusevariantide ja ning ei vahel, siis vastas jaatavalt 69,8 protsenti küsitletutest, kinnitas Fjodorov.

Ent kui inimesed peavad ise nimetama poliitiku, keda nad enim usaldavad, siis kirjutab Putini nime märkimisväärselt väiksem hulk inimesi.

Viimased küsitlustulemused tehti teatavaks hetkel, mil Venemaa võimudele, aga eelkõige president Putinile on saanud osaks kriitika koroonaviiruse puhangu haldamise osas. Paljude venemaalaste meelest ei paku võimud ettevõtetele ja töötajatele piisavalt toetust.

Lisaks koroonaviirusest tingitud kriisile on venemaalasi viimastel kuudel pahandanud ka Putini põhiseaduse reformikava, mille teostumisel võib Putin püsida võimul 2036. aastani.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles