Riigid teatavad kummalisest viirusesündroomist lastel (6)

Copy
Mitmel pool maailmas teatatakse lastest, kes on ebatavaliste sümptomitega haiglasse sattunud.
Mitmel pool maailmas teatatakse lastest, kes on ebatavaliste sümptomitega haiglasse sattunud. Foto: Valery Sharifulin/TASS/Scanpix

Prantsusmaal on avastatud rohkem kui kümnel lapsel südame piirkonna põletik, mida seostatakse uue koroonaviirusega, ütles Prantsuse tervishoiuminister.

Samasuguste sümptomitega haigusest on teatanud ka Briti arstid. Sel nädalal kirjutas The Guardian, et vähemalt 12 Briti last on vajanud kõhu- ja südameprobleemide tõttu haiglaravi ja ka Suurbritannias seostatakse laste terviseprobleeme uue koroonaviirusega.

Prantsusmaa tervishoiuminister Olivier Véran ütles, et neil pole piisavalt tõendeid kinnitamaks seost koroonaviirusega, aga asjasse suhtutakse väga tõsiselt.

Briti tervishoiuteenistus hoiatas nädalavahetusel väiksel hulgal lastel tekkinud ebatavaliste sümptomite eest nagu kõhuvalu ja põletik, mis on nõudnud intensiivravi.

Briti tervishoiuminister Matt Hancock rääkis eile, et mõnel juhul tekib lastel autoimmuunvastus. «See on uus haigus, mille meie arvates võib olla põhjustanud koroonaviirus ja Covid-19,» ütles minister ja lisas, et mõne lapse koroonaviirusetest on olnud positiivne, mõnel aga negatiivne.

Briti riikliku tervishoiuteenistuse (NHS) juhid on laste tervisega seotud uuest probleemist muutunud nii murelikuks, et arstidele anti korraldus juhtumitesse väga tõsiselt suhtuda ja sümptomitega lapsed kiiresti haiglasse sisse kirjutada.

Sellistest juhtumitest on teatanud ka Itaalia, Hispaania ja Šveits, ütles Véran raadiojaamale Franceinfo.

Ministri sõnul on Pariisis tuvastatud selliseid juhtumeid umbes 15 eri vanuses lapsel.

Sümptomiteks on palavik, seedimishäired, veresoonte põletik, mis võib põhjustada südamepuudulikkust.

«Minu teada ei ole ükski laps õnneks nende tüsistuste tõttu surnud, need on üsna haruldased haigused, mis võivad tulla koos südamepõletikuga,» ütles Véran.

Minister ärgitas Prantsusmaa ja teiste riikide arste koguma võimalikult palju tõendeid, et selgitada välja seos koroonaviiruse ja uute sümptomite vahel, mida seni ei olnud kuskil nähtud.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles