Rootsi linnad takistavad volbripidustusi kanasõnnikuga (1)

Copy
Rootsi, Lundi katedraal.
Rootsi, Lundi katedraal. Foto: Reuters / Scanpix

Rootsi lõunaosas asuv Lundi linn kavatseb takistada volbripidustusi eriskummalisel viisil - kanasõnniku laotamisega populaarsesse pargipiirkonda Stadsparkenisse, Lundi eeskuju on otsustanud järgia ka Linköping. 

Volbriööl koguneb Stadsparkenisse traditsiooniliselt kuni 30 000 inimest, kuid koroonapandeemia tõttu püüab linn nüüd pidutsemist takistada.

Linn kavatseb laotada Stadsparkeni murualadele umbes tonni kanasõnnikut.

«Istumine pargis, kus haiseb kanasõnniku järele, ei ole meeldiv kogemus,» ütles Lundi linnavalitsuse esimees Philip Sandberg.

Ta tuletas meelde, et park on pandeemia tõttu niikuinii suletud, ning lisas, et kanasõnnik on pargi murualadele kasulik.

Kui sõnnikust ei piisa pidutsejate eemalehoidmiseks, on politsei valmis keelu rikkujaid mujale toimetama. Politsei on lubanud jälgida olukorda ka droonide abil.

Meteoroloogiateenistus lubab volbriööks Lõuna-Rootsi pilvist ilma koos hoovihmaga.

Umbes 90 000 elanikuga Lund on Skane maakonna suuruselt kolmas linn Malmö ja Helsingborgi järel. Linn asub Malmöst vaid paarikümne kilomeetri kaugusel ning on tuntud eelkõige ülikooli tõttu.

Linköpingi linnapea Muharrem Demirok aga rääkis eile Rootsi televisioonile, et linn loobub varasemast kavatsusest Trädgårdsföreningeni pargi muru volbripühadeks üles künda. Selle asemel laotatakse koroonapiirnagute täitmise kindlustamiseks maha rohkesti lehkavat kanasõnnikut.

«Kui tundub, et pidutsejad lähevad mõnda teise parki, teeme seda ka seal,» hoiatas Demirok.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles