Allikas: Joonia merest avastati Kanada helikopteri rusud (1)

Copy
Kanada relvajõudude kaprali Simon Arcandi foto HMCS Frederictoni pardalt helikopterist CH-148 Cyclone 15. veebruar 2020.
Kanada relvajõudude kaprali Simon Arcandi foto HMCS Frederictoni pardalt helikopterist CH-148 Cyclone 15. veebruar 2020. Foto: Reuters / Scanpix

NATO operatsioonis osalenud Kanada helikopteri rusud leiti Kreeka ja Itaalia vahel asuvast Joonia merest, ütles neljapäeval Kreeka sõjaväeallikas. 

«Rusud avastati Itaalia kontrolli ja sekkumise tsoonist,» ütles allikas AFP-le. Kreeka saatis päästeoperatsioonile ka oma helikopteri, lisas ta. 

Helikopter oli Kanada sõjalaeva Fredericton pardalt ning oli suundunud patrull-lennule. Selles oli kolmapäeval kadumise hetkel kuus meeskonnaliiget. 

Kreeka riigimeedia teatas, et rusude juurest Kreeka Kefallonia saare lähistel on leitud üks surnukeha. Sõjaline allikas teadet ei kinnitanud. 

Kanada relvajõud esinesid varem avaldusega, milles teatati operatsiooni algatamisest helikopteri leidmiseks. Relvajõudude teatel on tegemist helikopteriga CH-148 Cyclone.

«Lennumasinaga kaotati side, kui see osales alliansi õppustel Kreeka ranniku lähistel,» teatasid relvajõud, kuid ei täpsustanud pardal olnud meeskonnaliikmete arvu. 

Algsete teadete järgi oli helikopter rahvusvaheliste vete kohal umbes 50 meremiili kaugusel Kefalloniast, teatas Kreeka õhuvägi. 

NATO Euroopa liitlasvägede peakorteri (SHAPE) pressiesindaja kinnitas samuti õnnetust ühe helikopteriga NATO laeva pardalt. 

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles