Joe Biden on kimpus uue süüdistusega seksuaalrünnakus (1)

Copy
Demokraatide tõenäline presidendikandidaat Joe Biden teledebatil märtsi keskel.
Demokraatide tõenäline presidendikandidaat Joe Biden teledebatil märtsi keskel. Foto: Kevin Lamarque / Reuters / Scanpix

USA demokraatide arvatav presidendikandidaat Joe Biden on üha tugevama surve all selgitada süüdistusi, et ta ründas 1993. aastal seksuaalselt oma endist senati abi Tara Reade’i. Vabariiklastele annab see hea võimaluse heita demokraatidele ette silmakirjalikkust, sest Donald Trumpi väidetavate seksuaalrünnakute puhul asusid nad kiiresti naisi kaitsma.

Bideni kampaaniameeskond on eitanud, et toonane Delaware’i osariigi senaator ründas 1990. aastate alguses Reade’i parlamendi keldris, kuid Biden ise on seni vältinud asja kommenteerimist, nagu ka Demokraatliku Partei naisteühendused ja silmapaistvad feministid.

Read oli üks kaheksast naisest, kes mullu astus avalikkuse ette kirjeldustega sellest, kuidas Biden oli neid vastu nende tahtmist puudutanud või väljendanud oma kiindumust ebasobival viisil. Keegi neist ei väitnud toona, et Biden oleks neid seksuaalselt rünnanud.

Hiljuti väitis Reade intervjuus vasakpoolsele taskuhäälingu kommentaatorile Katie Halperile, et Biden oli surunud ta 1993. aasta kevadel parlamendi keldris vastu seina ja vägistanud teda sõrmedega. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles