Viiruseaja Iisraelis hoiavad massiprotestide organiseerijad korda kriidipakiga (1)

Copy
Asfaldile kriidiga joonistatud rist on aidanud viimaste nädalate meeleavaldustel hoida Iisraelis inimeste vahel vajalikku distantsi ning nii pole ka Tel Avivi politseil olnud põhjust sekkuda protestidesse korruptsioonis süüdistatava peaministri Benjamin Netanyahu vastu.
Asfaldile kriidiga joonistatud rist on aidanud viimaste nädalate meeleavaldustel hoida Iisraelis inimeste vahel vajalikku distantsi ning nii pole ka Tel Avivi politseil olnud põhjust sekkuda protestidesse korruptsioonis süüdistatava peaministri Benjamin Netanyahu vastu. Foto: Oded Balilty / AP / Scanpix

Üksteisest eemale hoidmine ei tule Iisraeli elanikele kergelt. Ometi on oma näost näkku suhtlemise ja mitteformaalse mentaliteedi poolest tuntud maa koroonaviiruse ajastul juurutamas uut avalike protestide standardit.

Kahel viimasel nädalalõpul moodustasid tuhanded inimesed Tel Avivi keskväljakul sotsiaalse distantsi reegleid järgides täiusliku geomeetrilise mustri, kui väljendasid oma pahameelt tõsistes kuritegudes süüdistatud peaministri ametis Benjamin Netanyahu jätkamise vastu.

«Kui me tahame edu saavutada, siis peame seda õigesti tegema,» ütles meeleavalduse korraldaja Shikma Schwarzmann. «Me täidame seadust.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles