Itaalia peaminister kritiseeris piirangud lõpetanud kohalikke võime

Copy
Giuseppe Conte.
Giuseppe Conte. Foto: / Roberto Monaldo/ZUMAPRESS.com

Itaalia peaminister Giuseppe Conte kritiseeris neljapäeval kohalikke võime, kes eirasid valitsuse korraldusi ning lõpetasid liiga vara koroonaviiruse tõkestamiseks kehtestatud piirangud.

Conte sõnul ohustab nende tegevus jõupingutusi koroonaviiruse teise laine ärahoidmiseks. Conte tõrjus ka opositsiooni väiteid selle kohta, et hakkab itaallastelt nende põhiõigusi ära võtma.

«Kohalike võimude vähem piiravad meetmed on vastuolus üleriiklike piirangutega ning tegelikult ka seadusevastased,» ütles Conte parlamendis.

Roomast lõunas asuvates piirkondades on olnud küllalt vähe koroonasurmasid ning need kohalike omavalitsuste juhid moodustavad osa kahekuuliste meetmete vastu protestijatest.

Lõuna-Itaalias asuv Calabria lubab esmaspäevast avada sellised restoranid ja baarid, millel on olemas välilauad. Ka põhjas Veneto piirkonnas leevendatakse esmaspäeval pizzeriaid ja poode puudutavaid piiranguid.

«Me ei saa kiirustamise pärast lubada sellises hapras olukorras tehtud pingutuste lörriminekut. Üleminek «kõik on suletud» olukorrast kohe olukorda, kus «kõik on avatud» ohustab neid pingutusi paratamatult,» ütles Conte.

Conte sõnul tehakse mais 150 000 testi, mille eesmärk on selgitada, kui paljudel inimestel on koroonaviiruse vastu immuunsus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles