Koroonapiirangud pärsivad maidemonstratsioone kogu maailmas

Copy
Kreeka ametiühingu PAME liikmed avaldasid töörahvapüha puhul parlamendi ees meelt sotsiaalse distantsi reegleid järgides.
Kreeka ametiühingu PAME liikmed avaldasid töörahvapüha puhul parlamendi ees meelt sotsiaalse distantsi reegleid järgides. Foto: ZUMAPRESS / ScanPix

Maailma töörahvas on sunnitud tavapäraseid 1. mai demonstratsioone ja rongkäike koomale tõmbama, sest kõikjal kehtivad veel koroonaviiruse leviku tõkestamiseks seatud piirangud.

Traditsiooniliselt miljoneid inimesi tänavatele toonud meeleavaldused on kolinud internetti või tullakse välja väikestes rühmades ja maske kandes.

Tänavu on töörahvapüha iseäranis tähenduslik, sest koroonaviiruse pandeemia tõttu on miljonid inimesed tööta jäänud.

Prantsusmaal, kus COVID-19 tõttu kehtestatud piirangud ikka veel kehtivad, tähistavad töölised maipühi sotsiaalmeedias või äärmisel juhul kodurõdudelt hõikudes.

"See on võimalus esitada sotsiaalseid nõudmisi, mille eest me oleme kaua seisnud ja mille kriis on veelgi teravamaks muutnud," ütles Prantsuse ametiühingute katusorganisatsiooni CGT peasekretär Philippe Martinez.

Kreeka valitsus on palunud ametiühingutel rahvarohked meeleavaldused ära jätta, aga juhtiv ametiühing GSEE kutsub maipühade puhul üldstreigile.

Demonstrante kutsutakse avaldama ka toetust tervishoiutöötajatele ja teistele koroonaepideemia eesliinil tegutsejatele.

Portugali suurim ametiühinguliit CGTP kavatseb koondada tütarorganisatsioonide juhid suurele esplanaadile, kus harilikult peetakse 1. mai paraade.

Kokkutulnud seisavad lippude ja plakatitega üksteisest nelja meetri kaugusel, ütlesid korraldajad.

Indoneesia ametiühingud kutsuvad ühinema internetiprotestiga ettevõtjaid soosiva eelnõu vastu, mis lihtsustab vallandamist.

Indoneesia ametiühingute konföderatsioon kogub annetusi, et osta maske vabrikutöölistele ja toitlustustöötajatele.

Soomes on maipühadele eelnev volbriöö harilikult aasta suurim kogukonnapidu, aga tänavu tohtis seda pidada vaid 10-liikmelistes rühmades. Politsei patrullis ja kutsus reeglite rikkujaid korrale.

Hongkongi meeleavaldajad on aga otsustanud piiranguid eirata ja üle mitme kuu taas tänavatel demokraatiat nõuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles