Ateenas asuvast rahvusgaleriist viidi minema Picasso ja Mondriani maalid

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töölised eemaldavad Ateenas rahvusgalerii eest reklaami näituse kohta, mis lõppes eile ehk 8. jaanuaril.
Töölised eemaldavad Ateenas rahvusgalerii eest reklaami näituse kohta, mis lõppes eile ehk 8. jaanuaril. Foto: SCANPIX

Vargad viisid Ateenas asuvast rahvusgaleriist viidi minema kaks pilti, millest üks oli Pablo Picasso 1939. aastal valminud «Naise pea».

Teine varastatud taiestest oli Piet Mondrian oma. Muuseumi kollektsioonis on kaks tema maali, millest üks on «Veski» ja teine «Maastik», mõlemad valminud aastal 1905. Milline varaste saagiks langes, pole teada, vahendas Reuters. Lisaks on seal ka tema pliiatsijoonis lilledest.

Turvatöötaja rääkis politseile, et alarm lülitus sisse kella 5 paiku. Ta nägi põgenevat varast üksnes vilksamisi. Kaks maali oli kadunud, üks pilt lebas põrandal.

Muuseum asub linnaosas, mis on Ateenas üks paremini valvatuid, kuid ikkagi õnnestus varastel põgeneda.

Politseinikud uurivad, et kas lisaks neile kahele pildile on veel midagi kadunud või mitte.

Kreeka kultuuriministeerium kinnitas uudist vargusest, kuid minema viidud teoseid ei avalikustanud.

Galeriis on tavaliselt laialdane väljapanek Kreeka 19 ja 20. sajandi kunstist. Nüüd oli Kreeka suurimas kunstimuuseumis üleval aga näitus Tundmatud Aarded, kus teiste seas on ka Düreri ja Rembrandti teoseid. Näituse viimane lahtiolekupäev oli 8. jaanuar.

Eelmise aasta oktoobris leidsid Serbia politseinikud üles kaks Picasso maali, mis varastati 2008. aastal ühest galeriist Šveitsis.

Kreeka politsei sai mullu septembris kätte Peter Paul Rubensi maali, mis oli varaste saagiks langenud 2001. aastal Belgias. Samas võeti kinni kaks kreeklast, kes üritasid seda oma isikut varjanud politseinikule maha müüa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles