Malaisias korraldati suurhaarang migrantide vastu

BNS
Copy
Malaisia politseinikud kandmas kaitseülikonda.
Malaisia politseinikud kandmas kaitseülikonda. Foto: LIM HUEY TENG/REUTERS/Scanpix Baltics

Malaisia võimud on meedia teatel kinni pidanud suure hulga migrante, mis aga inimõiguslaste sõnul võib põhjustada ulatusliku haigusleviku.

Kagu-Aasia riik on kehtestanud ranged liikumispiirangud ning valitsus tahab koroonaviiruse levikut tagasi hoida. Seni on nakatunuid üle kuue tuhande ning surnuid üle saja.  

Kohalik uudisportaal Malaysiakini teatas, et sajad õiguskaitseametnikud sisenesid pealinna erinevatesse majadesse, juhtides seal asunud inimesed veoautodesse. Arvatavalt oli tegemist dokumentideta migrantidega.

Immigratsiooniametilt ega politseilt pole kommentaare saadud. 

Valitsuse uudisteagentuur Bernama teatas kolmapäeval, et täieliku liikumiskeelu alal leiduvad migrandid saadetakse kinnipidamiskeskustesse või ajutistesse vanglatesse. 

Human Rights Watch'i Aasia asedirektor Phil Robertson hoiatas, et võõrtööliste massiline kinnipidamine võib põhjustada hoopis viiruse kiire leviku. «Paistab, et Malaisia valitsus kavatseb rumalalt korrata Singapuri vigu, kogudes migrandid kokku viisil, mis kindlustab COVID-19 massilise leviku,» ütles ta. 

Teated reididest tekitavad migrantide hulgas hirmu ja peletab neid eemale nii COVID-19 testimisest kui ka ravist, ütleb ka kohaliku Tenaganita inimõigusgrupi juht Glorene Das.

Malaisias elab umbes kaks miljonit rändtöölist erinevatest Aasia riikidest. Hinnanguliselt on riigis aga ka mitu miljonit dokumentideta migranti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles