EL nõudis koroonaepideemiaga seotud küberrünnakute lõpetamist

Copy
Arvutiklaviatuur «küberrünnaku» klahviga. Foto on illustratiivne.
Arvutiklaviatuur «küberrünnaku» klahviga. Foto on illustratiivne. Foto: McPHOTO / Scanpix

Euroopa Liit mõistis konkreetselt kedagi nimetamata hukka koroonaviiruse pandeemia kasutamise küberrünnakuteks taristule ja tervishoiuteenustele.

Terve rida küberrünnakuid on tabanud Euroopa riike, mõjutades kriitilisi süsteeme, mida on vaja viirusega toimetulekuks, ütles välispoliitikajuht 27 EL-i riigi nimel tehtud avalduses. 

«Euroopa Liit ja liikmesriigid mõistavad hukka pahatahtliku käitumise küberruumis,» märkis Borrell. 

«Igasugune katse kriitiliste infrastruktuuride võimekust takistada on vastuvõetamatu. Kõik toimepanijad peavad lõpetama sellised vastutustundetud ja destabiliseerivad toimingud, mis võivad inimeste elu ohtu seada.»

Varem sel nädalal väljendasid Ühendriigid muret küberrünnakute pärast Tšehhi haiglatele, millest paljud õnnestus tõrjuda. 

Internetikasutajate seas on suurenenud COVID-iga seotud rünnaku- ja petuskeemid, sealhulgas väidetavalt terviseagentuuride andmepüügikirjad, võltsitud toodete pakkumised ja võltsitud heategevusliku annetuse taotlused.

Eelmise kuu lõpus hoiatas Prantsuse kaitsetehnoloogia hiiglane Thales, et nii kurjategijad kui ka riigi toetatud toimijad kasutavad pandeemiat ära. Thales osutas häkkeritele, kes on seotud Venemaa, Hiina ja Põhja-Koreaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles