Hispaanlased pääsesid seitsme nädala järel nelja seina vahelt (6)

BNS
Copy
Inimesed täna Barcelona tänaval.
Inimesed täna Barcelona tänaval. Foto: Joan Gosa / Xinhua / Sipa / Scanpix

Ligi 50 päeva koduseinte vahel veetnud hispaanlased pääsesid laupäeval lõpuks värske õhu kätte; uute reeglite kohaselt võivad hispaanlased käia kord päevas jalutamas või muul moel liikumist harrastamas.

Rõõm oli segatud ka kurbusega, sest uus koroonaviirus oli laupäevaks jätnud endast maha üle 25 000 surnu. Suhtarvuna on Hispaanias surnud miljoni elaniku kohta 537 inimest. Eestis on vastav näitaja 40.

Paljudel jalutajatel oli lahkunute mälestuseks rinnas must leinalint. 

«On suurepärane, kui võib korralikult riidesse panna ja välja jalutama minna. Me kuulume riskirühma ega ole saanud üldse väljas käia,» lausus 79-aastane Sonia Claesson.

Liikumine on siiski endiselt rangelt reglementeeritud: erinevad vanuserühmad saavad minna välja vaid nendele määratud kellaaegadel. Liikuda tohib vaid kuni kilomeetri kaugusele oma kodust ja teiste inimestega peab hoidma vähemalt kahemeetrist vahemaad. 

Näiteks on enam kui 70-aastastel lubatud väljas liikuda ennelõunal kella 10 ja 12 vahel või siis õhtul seitsme ja kaheksa vahel.

Alla 14-aastaste lastega tohib välja minna kõige varem keskpäeval ja naasta koju mitte hiljem kui kell seitse õhtul. 

Laupäeval jõustunud reeglite kohaselt tohib ka sporti teha, kuid seda vaid üksi. Lubatud on jooksmine ja rattasport, mil liikuda võib ka väljaspool kilomeetri raadiust, kuid kodukandist mujale minna ei tohi. 

Hispaania võimud muutsid laupäeval kohustuslikuks näomaskide kandmise ühistranspordis, seni oli see soovituslik nõue. 

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles