Hiinlased on kodumaal agaralt reisima asunud

Copy
Inimesed naudivad rannamõnusid aprilli lõpus Hiina lõunaosas Hainani provintsis.
Inimesed naudivad rannamõnusid aprilli lõpus Hiina lõunaosas Hainani provintsis. Foto: AFP / Scanpix.

Hiinas on siseturism taas hoo sisse saanud ja hiinlased on usinasti reisinud teistesse linnadesse volbrinädalal, mis on riigis tavapäraselt aasta üks vilkamaid turismihooaegu. 

Briti ajalehe Guardian andmeil reisisid hiinlased reedel oma kodulinnadest väljapoole 50 protsenti enam kui eelmisel riigipühal aprilli algul.

Eelkõige Wuhanist, Pekingist, Dalianist, Tianjinist ja Jinanist sõideti agaralt teistesse linnadesse. Veel kuu aja eest ei pääsenud Wuhanist rangete piirangute tõttu isegi välja. 

Näiteks nii Shanghais kui Pekingis avati Hiinas 1. mail tähistatava töörahvapüha ajal mitmeid sihtkohti ning Shanghai sihtkohtades käis kohe reedel ja laupäeval üle miljoni inimese.

Hiina kultuuri-ja turismiministeeriumi andmeil registreeriti reedel kokku 23 miljonit kodumaist turisti.

Ametiisikud loodavad, et siseturismi toibumine annab hoogu ka majandusele, mis koroonapiirangute tõttu on saanud ränga hoobi. 

Turism ei ole küll saavutanud veel pandeemiaeelset taset. Uue koroonaviiruse keskmes olnud Hubei provintsi ametiisikute sõnul käis maakonna turismisihtkohtades reedel 87 protsenti vähem turiste kui aasta tagasi. 

Kuigi koroonaviirus sai alguse Hiinast on selle levik riigis suuresti peatatud.

Hiinas räägiti pühapäeval vaid kahest uuest nakatunust. Surmajuhtumeid ei ole tuvastatud viis päeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles