Hispaanias registreeriti viimase pooleteise kuu väikseim koroonasurmade arv

Copy
Hispaanlastel lubati sel nädalavahetusel minna esimest korda välja sporti tegema.
Hispaanlastel lubati sel nädalavahetusel minna esimest korda välja sporti tegema. Foto: AP / Scanpix

Hispaanias registreeriti viimase ööpäeva jooksul 164 koroonasurma, mis on viimase pooleteise kuu madalaim näitaja, teatas tervishoiuministeerium pühapäeval.

See on madalaim surmade arv alates 18. märtsist, kui teatati 107 surmajuhtumist.

Tervishoiuministeeriumi kriisikoordinaator Fernando Simón ütles, et uut arvu tuleb tõlgendada ettevaatlikult, kuna see tuleb pikal nädalavahetusel, mil surmadest teatamine käib tavaliselt haiglates aeglasemalt.

"Arvud on väga head ja kinnitavad trendi, mida me näinud oleme. Tulevatel päevadel me näeme, kas need leiavad kinnitust," ütles ta.

Hispaanias on surnud COVID-19 tõttu nüüd 25 264 inimest, mis teeb sellest neljanda suurima ohvrite arvuga riigi maailmas. Rohkem on surnuid Ühendriikides, Itaalias ja Ühendkuningriigis.

Viimase ööpäeva jooksul lisandus 838 uut nakatumist, nende koguarv on 217 466, ehkki valitsus muutis hiljuti juhtumite arvu arvutamist, võttes arvesse ainult patsiente, kes andsid positiivse proovi PCR-meetodiga.

Tegu on kümnenda järjestikuse päevaga, kui tervenenute arv, mis oli 1654, on ületanud uute nakkuste oma.

Tervishoiuekspertide sõnul tipnes haiguspuhang Hispaanias 2. aprillil, kui ööpäevaga suri 950 inimest. Alates sellest ajast on ööpäevane ohvrite arv järkjärgult langenud.

Hispaania pea 47 miljonit elanikku on alates 14. märtsist elanud ühe maailma rangeima koroonakarantiini tingimustes. Täiskasvanutel lubatakse väljas käia vaid toidu ja arstimite ostmiseks või koera jalutamiseks.

Peaminister Pedro Sánchez teatas teisipäeval aga plaanist lõdvendada piiranguid neljas etapis, millest viimane tuleb juuni lõpus.

Alates laupäevast on hispaanlastel lubatud väljas käia ka trenni tegemiseks ja jalutamiseks kord päevas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles