ISIS kasutab viirusekriisi pealetungi hoogustamiseks Iraagis (1)

, AFP ajakirjanik
Copy
Iraagi paramilitaarse üksuse Hashed al-Shaabi liige Bagdadist põhjapool asuvas Mukaishefah's, kus ISISe korraldatud rünnakus sai laupäeval surma kümme nende võitlejat.
Iraagi paramilitaarse üksuse Hashed al-Shaabi liige Bagdadist põhjapool asuvas Mukaishefah's, kus ISISe korraldatud rünnakus sai laupäeval surma kümme nende võitlejat. Foto: AHMAD AL-RUBAYE / AFP / SCANPIX

Terrorirühmituse ISIS jäänused Iraagis kasutavad koroonaviiruse tõttu kehtestatud karantiini, koalitsioonivägede väljaviimist ja riigis pulbitsevat poliitilist vastasseisu ära selleks, et anda hoogu surmavatele rünnakutele, mis meenutavad Iraagi elanikele aega, kui džihhadistid asusid rajama on nn kalifaati.

Senisest rünnakutest verisemi leidis aset laupäeva varahommikul Bagdadist põhjapool ning selles hukkus kümme Iraagi võitlejat. Vaatlejate hinnangul on tegu näitega džihhadistliku rühmituse katsest olukorda pingestada, kuid nende arvates pole veel hilja vägivalla eskaleerumisele piiri panna.

«Lahinguoperatsioonid on kerkinud tasemele, mida me pole ammu näinud,» lausus Iraagi julgeolekuekspert Hisham al-Hashemi.

Tema sõnul kasutavad ISISe võitlejad mahajäetud külasid, et liikuda tasapisi linnade suunas, püüdes taastada oma rahastust, salakauba vedamise teid ning peidupaiku, rünnates samal ajal kohalikku taristut ja ametnikke, et tekitada paanikat.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles