Briti peaminister valmistab ette piirangute lõdvendamise plaani

Copy
Briti peaminister Boris Johnson.
Briti peaminister Boris Johnson. Foto: Reuters / Scanpix

Briti peaminister Boris Johnson avalikustab järgmisel pühapäeval oma plaani üleriigiliste koroonaviiruse piirangute lõdvendamiseks, vahendas kohalik meedia.

Briti valitsus vaatab märtsi lõpus kehtestatud piirangud üle neljapäeval. Ühendkuningriik on üks koroonaviirusest enim haaratud riike ja valitsus on teatanud, et piirangud kaovad ainult järkjärgult.

Valitsus on koos äriliidrite ja ametiühingutega koostanud juba sotsiaalse distantsi hoidmist töökohal puudutavad reeglid. BBC ja Financial Timesi andmetel nähtub reeglitest, et inimesi julgustatakse tegema kaugtööd veel mitu kuud.

Kui töökohale naasmine on paratamatu, ärgitatakse seda tegema vahetustega, hügieenimeetmetega ja laudade jagamist vältides. Sööklad peavad jääma suletuks ja inimeste arvu liftides tuleb piirata.

Klienditeenindajaid poodides ja pankades peab klientidest eraldama kaitseklaas, selgub eeskirjadest. Pole aga selge, mis kaitsevahendeid peavad kasutama teised töötajad.

Brittidel on kästud kodus püsida, välja arvatud tööle minekuks, kui teisiti ei saa, hädavajalike kaupade ostmiseks või võimlemiseks.

Majanduse taasavamine koos sotsiaalse distantsi reeglitega toob kaasa aga hulga probleeme.

«See ei toimi lennunduses või mistahes teises ühistranspordis. Probleem pole lennukis, vaid ruumi puudumises lennujaamades,» ütles Londoni Heathrow lennujaama juht John Holland-Kaye.

«Ainult üks suur lennuk nõuaks kilomeetrist järjekorda,» kirjutas ta päevalehes Daily Telegraph.

Suurbritannias on COVID-19 tõttu surnud 28 446 inimest, mis on peaaegu sama palju kui Itaalias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles