Prantsusmaal tõusis koroonasurmade arv üle 25 000

BNS
Copy
Maskides meedikud Pariisis
Maskides meedikud Pariisis Foto: THOMAS SAMSON/AFP

Prantsusmaal tõusis koroonasurmade arv esmaspäeval üle 25 000, kui tervishoiuministeerium teatas veel 306 surmajuhtumist viimase ööpäeva jooksul.

COVID-19 ohvrite arv kerkis 25 201-ni. Pühapäeval teatati Prantsusmaal 135 koroonasurmast.

Valitsus otsustas laupäeval pikendada tervishoiualast eriolukorda kahe kuu võrra kuni 24. juulini ning panna kaheks nädalaks karantiini kõik sel ajal riiki saabujad. Kuid karantiinireeglid ei kehti nende suhtes, kes saabuvad Euroopa Liidust, Schengeni alalt või Suurbritanniast, seda sõltumata nende kodakondsusest.

Prantsusmaal on kavas hakata koroonaviirusest tingitud piiranguid leevendama 11. maist, kui lapsed hakkavad järk-järgult kooli naasma, avatakse osa ärisid ning inimesed tohivad reisida 100 kilomeetri raadiuses kodust ilma, et nad peaksid oma käike põhjendama.

Tervishoiuminister Olivier Veran hoiatas pühapäeval, et see oleneb edasisest nakkusjuhtumite vähenemisest, seda eriti rängalt pihta saanud piirkondades nagu Pariisi ümbrus ja Kirde-Prantsusmaa.

Valitsuse teatel peab uute koroonajuhtumite arv stabiliseeruma 3000 inimesest päevas madalamal tasemel, vastasel juhul võib arste ja medõdesid oodata järjekordne patsientide laine. 

Koroonaviiruse pandeemia on nõudnud üle maailma rohkem kui 250 000 inimelu, millest 85 protsenti Euroopas ja Ühendriikides.

Ühendriikides on surnud 68 689 ja Euroopas 145 023 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles