USA nimetas Venezuela väidetavat riigipöördekatset melodraamaks (1)

Copy
President Nicolas Maduro näomaskiga.
President Nicolas Maduro näomaskiga. Foto: JHONN ZERPA/AFP

USA välisministeerium nimetas Venezuela väidetavat riigipöördekatset muu hulgas melodraamaks ja president Nicolás Maduro valeinformatsioonikampaaniaks.

«Maduro režiimil on käimas ulatuslik desinformatsioonikampaania, mis raskendab faktide eraldamist propagandast,» ütles välisministeeriumi pressiesindaja.

President Donald Trump ütles juba varem päeval, et Ühendriigid ei ole mitte kuidagi seotud väidetava katsega kukutada Venezuela president, mille tõttu peeti kinni kaks ameeriklast.

«Sel ei ole meie valitsusega mitte midagi pistmist,» kinnitas Trump Valges Majas.

Venezuela president Maduro teatas esmaspäeval kahe ameeriklase vahistamisest seoses katsega tungida päev varem paatidega La Guaira sadamalinna eesmärgiga kukutada Venezuela valitsus.

Venezuela võimud ei täpsustanud sissetungist teatades, kes ründajad olid. Siseminister Nestor Reverol ütles riigitelevisioonis, et Venezuela väed said naaberriigist Colombiast tulnud ründajatest võitu. 

Kokkupõrkes sai viimastel andmetel surma kaheksa inimest.

Venezuela võimud teatasid ühtlasi, et mobiliseerisid rohkem kui 20 000 sõjaväelast, et riigis tegutsevad mässulised tabada. Reverol nimetas neid palgasõduritest terroristideks, kelle sihiks oli Venezuela valitsuse kukutamine.

Venezuela justiitsministeeriumi hinnangul rahastas operatsiooni opositsiooniliider Juan Guaido, kes palkas palgasõdurid riikliku naftaettevõtte rajade eest, mis on Ühendriikides külmutatud.

Guaido lükkas süüdistused ametlikus avalduses koheselt tagasi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles