Viini muuseum kogub pandeemiaga seotud esemetest fotosid

Copy
Viinis muu hulgas näomaske müütava tänavakaubitseja lett.
Viinis muu hulgas näomaske müütava tänavakaubitseja lett. Foto: JOE KLAMAR/AFP

Austria pealinna Viini linna ajaloomuuseum teatas teisipäeval, et linnaelanikud on innukalt vastanud üleskutsele saata pandeemiaga seotud esemetest fotosid tulevaste põlvede jaoks.

Muuseum on saanud juba 1800 fotot näomaskidest, keelusiltidest ja muudest esemetest. Umbes 200 pilti on üles pandud ka muuseumi kodulehele.

Muuseumi eestkõneleja Konstanze Schaefer ütles, et fotode kogumist jätkatakse kuni pandeemia lõpuni.

Austria tervishoiuminister ütles teisipäeval, kolm nädalat pärast piirangute leevendamise algust, et koroonaviiruse puhang riigis on kontrolli all.

«Olukord on väga rahulik, väga stabiilne,» ütles Rudolf Anschober, lisades, et uute nakatumiste juurdekasv on 0,2 protsenti päevas, võrreldes kuni 50 protsendiga märtsi keskpaigas.

Aprilli keskel avati pärast kuu aega väldanud sulgemist uuesti väikepoed ning tööriista- ja aianduspoed, kuigi ühistranspordis ja poodides maski kandmine ning sotsiaalne distantseerumine muutusid kohustuslikuks.

Sel nädalavahetusel avati ka suuremad poed ning eemaldati enamaltjaolt piirangud inimeste kodust väljumisele. Sel kuul algavad uuesti ka koolitunnid ning mai keskpaigas avatakse uuesti ka restoranid.

Alpide jalamil asuv ligi üheksa miljoni elanikuga riik pääses kõige hullemast tervishoiukriisist, olles seni andnud teada 15 600 nakatunust ning 606 surmajuhtumist. Üle 13 400 inimese on haigusest tervenenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles