Millised patogeene uurib viiruse lekitamises süüdistatud salapärane Wuhani labor?

Copy
Õhufoto Wuhani viroloogiainistituudist, kus asub Aasia suurim viirustepank ning muuhulgas uuritakse ka nahkhiirte koroonaviiruseid.
Õhufoto Wuhani viroloogiainistituudist, kus asub Aasia suurim viirustepank ning muuhulgas uuritakse ka nahkhiirte koroonaviiruseid. Foto: HECTOR RETAMAL / AFP / Scanpix

Nii USA president Donald Trump kui ka välisminister Mike Pompeo väitsid, et uus koroonaviirus pääses lahti Wuhani viroloogiainstituudist, mis siis et Maailma Terviseorganisatsioon (WHO) ja Ühendriikide juhtiv epidemioloog Anthony Fauci on kinnitanud, et kõik tõendid viitavad siiski Covid-19 põhjustava viiruse looduslikule päritolule. Millega tegeleb aga täpselt maailma ohtlikemaid haigusi uuriv Hiina labor?

Hiina on seni kategooriliselt eitanud, et koroonaviiruse algkoldeks osutunud Hubei provintsi pealinna teadusasutus oleks kuidagi seotud nakkuspuhanguga, kuid sellest hoolimata ringlevad vandenõuteooriad endiselt visalt.

Milliseid viiruseid hoitakse Wuhani laboris?

Wuhani viroloogiainstituudis on Aasia suurim viirustepank, mis säilitab enam kui 1500 viirustüve. Kompleksis asub ka Aasia esimene kõige kõrgema julgeolekutasemega labor, mis on võimeline tegelema 4. klassi patogeenidega (P4) nagu näiteks ebola.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles