Rootsi ametlik viirusesurmade arv läheneb 3000-le

Copy
Meditsiinitöötajad valmistumas patsiente vastu võtma. Stockholm
Meditsiinitöötajad valmistumas patsiente vastu võtma. Stockholm Foto: CHINA DAILY/REUTERS

Rootsis on uue koroonaviiruse surmajuhtumite arv lähenemas 3000-le, ütlesid kolmapäeval Rootsi ametnikud. 

Kokku on riigis kinnitust saanud 23 918 nakkusjuhtumit ja 2941 koroonasurma, teatas Rootsi tervishoiuagentuur. 

«Me hakkame lähenema 3000 surnule, mis on õõva tekitavalt suur arv,» sõnas valitsuse peaepidemioloog Anders Tegnell pressikonverentsil. 

Rootsis kehtib isiklikule vastutustundele tuginev korraldus koroonaviiruse leviku vastu. 

Riigis on alla 16-aastastele avatud koolid, samuti kohvikud, baarid, restoranid ja ettevõtted, kus ärgitatakse inimesi pidama kinni sotsiaalse distantsi hoidmise soovitustest. 

Rootsi lähenemine erineb enamikust Euroopa riikidest ja see on toonud kaasa ka kriitikat. Suremus koroonaviiruse haiguse COVID-19 kätte on Rootsis 291 ühe miljoni elaniku kohta, mis on kõrgem kui naaberriigis Norras (40 surma miljoni elaniku kohta), Taanis (87 surma miljoni elaniku kohta) ja Soomes (45 surma miljoni elaniku kohta). 

Rootsi ametnikud on rõhutanud, et nende plaan on jätkusuutlik ning et radikaalsed lühiajalised meetmed ühiskonnale ei ole õigustatud. 

Rootsi eriolukordade amet (MSB) avaldas teisipäeval uuringu, mille järgi on enamik rootslasi oma käitumist vastavalt soovitustele muutnud.

«Peaaegu üheksa vastajat kümnest (87 protsenti) väitis sel nädalal, et nad hoiavad suuremat vahet teiste inimestega poodides, restoranides ja ühistranspordis, võrreldes eelmise nädala 72 protsendiga,» teatas MBS avalduses. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles