Maduro: tabatud ameeriklaste üle mõistetakse kohut Venezuelas

Copy
Nicolás Maduro
Nicolás Maduro Foto: HO/AFP/Scanpix Baltics.

Venezuela asub kohut mõistma kahe ameeriklase üle, kes tabati väidetavalt palgasõdurite nurjunud rünnaku käigus, ütles president Nicolás Maduro kolmapäeval.

«Nad on vangid, nad on üles tunnistanud, tabati teolt ning nende üle mõistavad kohut vabariigi peaprokurör, Venezuela tsiviilkohtud ja protsess tuleb kõigi õiguste tagamisega ning õiglane,» ütles Maduro.

Sotsialistlik liider ütles, et ameeriklasi, keda varemalt nimetati kui Luke Alexander Denmanit ja Airan Berryt, koheldakse «hästi ja lugupidamisega».

Maduro teatas esmaspäeval kahe ameeriklase vahistamisest seoses katsega tungida päev varem paatidega La Guaira sadamalinna eesmärgiga kukutada Venezuela valitsus.

«Kui Maduro režiim otsustab neid kinni hoida, siis me kasutame iga vahendit, mis meil on, et neid kätte saada,» ütles varem kolmapäeval USA välisminister Mike Pompeo. 

Pompeo eitas sarnaselt Donald Trumpile Ühendriikide osalust operatsioonis, milles hukkus viimastel andmetel kaheksa inimest.

«Kui me oleksime selles osalenud, oleks see läinud teisiti,» ütles Pompeo. 

Venezuela võimud ei täpsustanud sissetungist teatades, kes ründajad olid. Siseminister Nestor Reverol ütles riigitelevisioonis, et Venezuela väed said naaberriigist Colombiast tulnud ründajatest võitu. 

Venezuela võimud teatasid ühtlasi, et mobiliseerisid rohkem kui 20 000 sõjaväelast, et riigis tegutsevad mässulised tabada. Reverol nimetas neid palgasõduritest terroristideks, kelle sihiks oli Venezuela valitsuse kukutamine.

Venezuela justiitsministeeriumi hinnangul rahastas operatsiooni opositsiooniliider Juan Guaidó, kes palkas palgasõdurid riikliku naftaettevõtte rahade eest, mis on Ühendriikides külmutatud.

Guaidó lükkas süüdistused ametlikus avalduses koheselt tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles