Moskvat ei veena USA salgamine oma seotuse kohta Venezuela vandenõus

Copy
Kreml
Kreml Foto: uuseesti.ee

Venemaa välisministeerium ütles kolmapäeval, et peab ebaveenvaks Washingtoni salgamist seotuse kohta väidetavas palgasõdurite rünnakus Venezuelas.

Venezuela president Nicolás Maduro näitas esmaspäeval riigitelevisioonis kahe USA kodaniku passi ja ütles, et mehed tabati palgasõdurite nurjunud rünnaku käigus.

USA president Donald Trump ütles teisipäeval ajakirjanikele, et juhtumil ei ole mingit seost tema valitsusega.

Vene ministeeriumi kohaselt ei kõla Washingtoni avaldused, mille kohaselt ei ole USA valitsusel midagi pistmist viimastel päevadel aset leidnud sündmustega Venezuelas, veenvalt.

Ministeerium viitas Trumpi administratsiooni varasematele hoiatustele, mille kohaselt on «kõik variandid» laual, kui võimalikule sõjalise tegevuse kasutamisele.

Moskva toetab Madurot, keda Ühendriigid on tulutult püüdnud enam kui aasta jooksul ametist kukutada.

USA ja veel umbes 60 riiki peavad Venezuela vahevalitsuse presidendiks opositsioonijuhti Juan Guaidód.

Maduro ütles varem kolmapäeval, et ameeriklaste üle mõistetakse kohut Venezuelas.

Vene välisministeerium märkis, et palgasõdurite tegevus väärib «ühemõttelist ja otsustavat hukkamõistu», seda eriti veel koroonaviiruse pandeemia ajal.

«Venezuela pinnal ei tohiks olla kohta ühelegi väljapoolt saadetud palgasõdurile,» märkis ministeerium, viidates Venezuela väitele, et tabatud mehed on seotud USA eriüksustega.

Ministeerium mõistis hukka «teatud riigid» nende «poliitiliste silmaklappide ning kinnismõtte eest eemaldada Venezuela seaduslik president võimult».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles