Saksa seadusandjad loobusid selleaastasest palgatõusust

Copy
Berliin. Prenzlauer Berg.
Berliin. Prenzlauer Berg. Foto: TOBIAS SCHWARZ/AFP

Saksa parlamendisaadikud loobusid selleaastasest palgatõusust ajal, mil Euroopa suurima majanduse elanikud on silmitsi finantsilise ebakindlusega seoses koroonapandeemiaga.

Seadusandjate palka korrigeeritakse igal aastal vastavalt üleriigilistele palganäitajatele. Sel aastal oleks see toonud kaasa 2,6-protsendise palgatõusu juulis.

Saksa parlamendi alamkoja saadiku brutopalk on praegu 10 083,47 eurot kuus.

Eelmisel kuul oli Saksamaal tööta umbes 2,64 miljonit inimest. Märtsiga võrreldes kasvas töötute arv 308 000 võrra.

Saksamaa avab mais täielikult kõik poed ja koolid, mis olid koroonapandeemia ohjeldamiseks kehtestatud piirangute tõttu nädalaid suletud, ilmnes kantsler Angela Merkeli ja liidumaade peaministrite kokkuleppe mustandist. 

Kolmapäeval uudisteagentuuri AFP käsutusse jõudnud dokumendis tõdetakse, et pärast 20. aprillil alustatud piirangute leevendamist on uute nakkuste arv püsinud madalal ning uut lainet ei ole seni järgnenud, mis omakorda õigustab julgemaid samme riigi taasavamiseks. Kooli on seni lubatud vaid lapsed, kel seisavad ees eksamid. Nüüd on kavas avada järgmisest nädalast ka lasteaiad ja algkoolid.

Valitsus manitseb kõiki sakslasi pidama jätkuvalt kinni ohutu vahemaa reeglist ning kandma poodides ja ühistranspordis maske.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles