Kolm Valge Maja koroonaviiruse rakkerühma liiget läks karantiini

Copy
Valge Maja koroonaviiruse rakkerühma liikmed dr. Anthony Fauci, dr. Deborah Birx, dr. Robert Redfield ja USA peakirurg Jerome Adams.
Valge Maja koroonaviiruse rakkerühma liikmed dr. Anthony Fauci, dr. Deborah Birx, dr. Robert Redfield ja USA peakirurg Jerome Adams. Foto: Reuters/ScanPix

Kolm Valge Maja koroonaviiruse rakkerühma liiget, nende hulgas doktor Anthony Fauci, läks pärast positiivse koroonaproovi andnud isikuga kokkupuutumist kaheks nädalaks eneseisolatsiooni.

Riikliku allegria- ja nakkushaiguste instituudi direktor Fauci on rühma juht, kes on saanud ameeriklaste seas tuntuks tänu lihtsatele selgitustele COVID-19 käitumise ja tagajärgede kohta.

Lisaks talle läksid karantiini ka haiguste kontrolli ja ennetuskeskuse (CDC) direktor doktor Robert Redfield ning toidu- ja ravimiameti (FDA) juht Stephen Hahn.

Fauci instituudist öeldi, et tema koroonaproov oli negatiivne, kuid teda testitakse ka edaspidi regulaarselt. Fauci jääb koju ja teeb kaugtööd, kuid on valmis minema Valgesse Majja, kui teda kutsutakse, ning rakendama vajalikke ettevaatusabinõusid, ütles instituut.

Ka Redfield jääb kaheks nädalaks kaugtööle, ehkki tema ohtu Valge Maja töötajaid nakatada hinnatakse madalaks, teatas CDC laupäeva õhtul.

Mõni tund varem oli FDA teatanud, et Hahn puutus kokku positiivse koroonaproovi andnud inimestega. Pressiesindaja Stephanie Caccomo sõnul oli tema enda proov negatiivne, kuid ta jääb sellest hoolimata kaheks nädalaks eneseisolatsiooni.

Kõik kolm pidanuks teisipäeval senati komisjonile tunnistusi andma.

Komisjoni esimees senaator Lamar Alexander ütles, et Redfieldil ja Hahnil lubatakse tunnistada videokõne vahendusel. Tema avaldus tuli enne teadet Fauci karantiinist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles