Soomes ületas registreeritud Covid-19 nakkusjuhtumite arv 6000 piiri

Copy
Sõidu pealt koroonaproovi võtmine Soomes.
Sõidu pealt koroonaproovi võtmine Soomes. Foto: Heikki Saukkomaa

Soomes on praeguseks registreeritud 6003 koroonaviirusega nakatumise juhtu, teatas teisipäeval terviseamet (THL).

Esmaspäevaga võrreldes tõusis nakatunute arv 19 võrra. Koroonasurmade arv kasvas esmaspäevaga võrreldes nelja võrra ja on praeguseks 275.

Enim nakatunuid on praeguseks registreeritud Helsingis, kus neid on 2220. Esmaspäevaga võrreldes lisandus seitse juhtumit. Järgnevad Vantaa 708 ja Espoo 681 nakatunuga.

Kokku on Soomes tehtud 126 500 koroonatesti.

Teisipäeva hommikul viibis riigi haiglates ravil 152 koroonapatsienti, neist intensiivis 34. Esmaspäeval viibis intensiivravil 45 patsienti. Võrreldes möödunud kuuga on intensiivravil viibijate arv langenud poole võtta. 11. aprillil oli intensiivis 80 patsienti.

Haiglaravil ja intensiivravil viibivate koroonapatsientide arv on THLi sõnul langemas kõikides ravipiirkondades, välja arvatud Tampere ülikooli haigla piirkond, kus olukord on olnud juba pikalt rahulik.

Soome rahvastikuarvu kohta on riigis 108 nakatunut 100 000 elaniku kohta.

Esialgse hinnangu alusel on tervenenud vähemalt 4300 inimest. Hinnang põhineb registreeritud nakatumiste arvul, mille registreerimisest on möödas vähemalt kaks nädalat ning mille haiguse kulu osas pole edasist infot.

Praegu on täpsemat infot 222 surmajuhtumi kohta. Neist 49 protsenti on mehed ja 51 protsenti on naised. Surnute mediaanvanus on 84 eluaastat.

THLi sõnul pole koroonapandeemia tõstnud üldist suremust Soomes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles